POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 
 Poslovni Forum - naslovna      Baza podataka      Primjer baze      Adresar      WEB katalog      Izrada WEB stranica

 INTERNET BANKARSTVO

 
Internet bankarstvo zahvaljujući Internetu i suvremenoj tehnologiji, ima niz prednosti, od kojih su najznačajnije: brzina i kvaliteta provođenja platnog prometa, racionalno korištenje vremena i ubrzavanje dostave naloga za plaćanje, brzo izvješćivanje o obavljenim transakcijama, mogućnost on-line upita o stanju i prometima po računu i drugo.
Internet bankarstvo svakim danom koristi sve veći broj poduzeća i obrtnika. Za one koji još nisu počeli koristiti Internet bankarstvo, u ovom članku predstavljamo usluge Internet bankarstva nekih vodećih Hrvatskih banaka.
PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d.

PBZ365@NET

Internet bankarstvo prvenstveno za građane - PBZ365@NET je jedna od najsuvremenijih bankarskih usluga koja nudi niz pogodnosti za sve koji imaju pristup Internetu.
Internet bankarstvo omogućuje u svako doba pristup bankovnim računima, s bilo kojeg mjesta u svijetu gdje možete pristupiti Internetu, uključujući i javna mjesta kao što su Internet kiosci, Internet caffei, hoteli i slično.

Usluga Internet bankarstva još je jedna u nizu najsuvremenijih bankarskih usluga, uz već postojeće usluge PBZ365-TEL, PBZ365-SMS i PBZ365-WAP,  koja nudi niz pogodnosti kako za poduzetnike, tako i za građane.

Kako postati korisnik Internet bankarstva

Za korištenje Internet bankarstva PBZ365@Net potrebno je biti vlasnik ili opunomoćenik tekućeg ili žiro računa u Privrednoj banci Zagreb s urednim poslovanjem, te popuniti pristupnicu koja se predaje u matičnu poslovnicu gdje je otvoren račun.


Nakon sklapanja ugovora za korištenje usluge PBZ365@Net te preuzimanja tokena, a podrazumijeva se da imate i pritup Internetu, jer čitate ovaj članak, ostvarili ste sve preduvjete za korištenje Internet bankarstva.

Za obavljanje transakcija potrebno je doći na Internet stranicu http://net.pbz.hr i potom slijediti pisane upute korisnicima koje se nalaze u uputama i na CD-u koji dobivate pri sklapanju ugovora.

Servis PBZ365@Net svojim klijentima omogućava jednostavno, brzo i sigurno obavljanje slijedećih usluga:

- pristup svojim bankovnim računima
- provjeru stanja i prometa po tekućem, žiro i deviznom računu
- prijenos sredstava s jednog računa na drugi unutar Privredne banke Zagreb (tekući i žiro računi)
- plaćanje računa u kunama na području cijele Republike Hrvatske s tekućeg ili žiro računa
- kontrolu svojih redovitih plaćanja
- preglede tečajnih lista PBZ-a i HNB-a

Sva plaćanja i prijenosi obavljeni putem usluge PBZ365@Net iskazuju se i na Vašem izvatku tekućeg ili žiro računa, kojeg ćete primati na način koji ugovorite s Bankom.
Izvadak sadrži podatke o obavljenim plaćanjima i prijenosima, te služi kao dokaz o plaćanju u slučaju korisnikova prigovora.

Korištenjem usluge PBZ365@Net obavljajte sve Vaše financijske poslove bez potrebe dolaska u poslovnicu ili FINU (ZAP), u vrijeme i s mjesta koje je najpogodnije za Vas.

Za dodatne informacije na raspolaganju Vam je  besplatni telefon Privredne banke Zagreb d.d.:
0800-365-365.PBZCOM@NET
INTERNET BANKARSTVO ZA PODUZEĆA


PBZCOM@NET usluga (Company@Net) predstavlja skup raznih (novih) usluga namijenjenih pravnim osobama (postojeći i budući komintenti Banke).
Komunikacija između Banke i njezinih klijenata u ovim uslugama obavlja se elektroničkim putem i to Internetom (najjednostavniji kanal - kako za Banku tako i za njezina klijenta).
U novom, elektroničkom poslovanju mijenja se i način potvrđivanja izvornosti, autentičnosti te neporecivosti slanja i primitka elektroničkog dokumenta. Vlastoručni potpis koji u pravnom okruženju ima jasno i odredivo značenje, u elektroničkom poslovanju zamjenjuje se elektroničkim potpisom.
Elektronički potpis je novi način potpisivanja dokumenata i njihova prometa u digitalnom obliku, te predstavlja elektronički identifikator koji se koristi u računalnoj razmjeni elektroničkih dokumenata gdje stranke prihvaćaju istovjetnu pravnu snagu elektroničkog i vlastoručnog potpisa. Elektronički potpis je skup podataka u elektroničkom obliku koji su pridruženi ili su logički povezani s drugim podacima u elektroničkom obliku i koji služe za identifikaciju potpisnika i vjerodostojnost potpisanoga elektroničkog dokumenta.
Više informacija: http://com.pbz.hr/


 Saznajte više o Internet trgovini!
 
  Sigurnost PBZ365@Net i PBZCOM@NET usluge

Zbog široke dostupnosti Interneta, posebna je pažnja posvećena sigurnosti PBZ365@Net usluge, a isto vrijedi i za PBZCOM@NET  uslugu. U tu svrhu rabljena je najsuvremenija tehnologija poznata u Internet poslovanju (trgovina, bankarstvo i sl.).

Sigurnost PBZ365@Net i PBZCOM@NET usluge Internet bankarstva osigurava se kroz više segmenata, od kojih su najznačajniji, identifikacija korisnika, autentičnost Privredne banke Zagreb, zaštita podataka tijekom njihova prolaska Internetom, autorizacija plaćanja i zaštita informacijskog sustava smještenog u PBZ-u.

Identifikacija korisnika
Identifikacija korisnika je važna jer PBZ mora pouzdano znati tko je korisnik, a isto tako korisnik mora biti siguran da se nitko drugi umjesto njega ne može predstaviti i poslovati u njegovo ime.
Korisnik se predstavlja PBZ-u s dva podatka. U tu svrhu rabi token (elektronički uređaj veličine kreditne kartice i izgleda sličnog kalkulatoru). Prvi je podatak identifikacijski broj otisnut na poleđini tokena te dodatno i kratkotrajno prikazan na zaslonu tokena prigodom njegova uključenja. Drugi je podatak jednokratni tajni broj kojega token generira i ispisuje. Nakon svakoga uključenja njegova je vrijednost različita od svih prethodnih, a buduću vrijednost nije moguće predvidjeti. Uporaba već iskorištenih jednokratnih tajnih brojeva nije dopuštena. Za uključenje tokena potrebno je upisati PIN (osobni identifikacijski broj poznat samo korisniku).

Korisnik mora posjedovati vlastiti token s jedinstvenim identifikacijskim brojem.
Korisnik mora upisati samo njemu poznat PIN kako bi mogao uključiti token. (U slučaju krađe ili gubitka tokena nitko ga ne može uključiti bez odgovarajućega PIN-a. Token se automatski isključuje nakon 1 min bez tipkanja.
Korisnik mora poslati PBZ-u jednokratni tajni broj ispisan na zaslonu svoga uključenog tokena. Nakon obavljene identifikacije jednokratni tajni broj više nije moguće rabiti pa nije moguća ni zloporaba u slučaju prisluškivanja tijekom njegova slanja u PBZ.

Autentičnost Privredne banke Zagreb
Korisnik mora biti siguran da komunicira zaista s Privrednom bankom Zagreb, tj. njezinim poslužiteljem (serverom). U tu svrhu poslužitelj PBZ-a ima certifikat svjetski prihvaćenog autoriteta na Internetu, tvrtke VeriSign.
U svakom trenutku korisnik može provjeriti identitet poslužitelja tako da unutar njegove naslovne Web stranice klikne mišem na sličicu VeriSign Secure Site nakon čega se otvara novi prikaz VeriSignove stranice s certifikatom. U prikazanom certifikatu korisnik mora pročitati i provjeriti naziv poslužitelja (Name), zatim ima li Status vrijednost 'Valid', od kojeg do kojeg datuma vrijedi certifikat (Validity Period) te njegovu pripadnost PBZ-u (Organization, Country, State i Locality).
Naziv poslužitelja upisan u adresnom polju korisnikova pretraživača (browsera) iza "http://" ili "https://" mora u svakom trenutku prikaza Web stranica PBZ365@Net usluge odgovarati nazivu navedenom u certifikatu.

Zaštita podataka tijekom njihova prelaska Internetom
Svi podaci koje korisnik izmjenjuje s poslužiteljem PBZ-a u svakom su trenutku enkriptirani (šifrirani) uporabom sigurnosnoga SSL protokola. Enkripcija podataka obavlja se pomoću tajnoga ključa (šifre) sastavljenog od niza brojeva koje na slučajan način kreira korisnikov pretraživač i to prigodom svakoga spajanja na poslužitelj. Tajni ključ dostavlja se poslužitelju zaštićen posebnom tehnikom enkripcije javnim i privatnim ključevima.
Indikator uspješno uspostavljene SSL veze vidljiv je kao sličica zatvorenoga lokota u krajnjem donjem dijelu korisnikova pretraživača.

Autorizacija plaćanja
Nakon što je korisnik pripremio platne naloge, a prije nego se obavi plaćanje, od korisnika se zahtjeva autorizacija.
Na web stranici za izvršenje plaćanja pored ukupnoga iznosa prikazan je posebni broj, tzv. upit (Challenge). Upit je šesteroznamenkasti broj koji kreira poslužitelj (na slučajan način) i to prigodom svake autorizacije plaćanja. Korisnik mora utipkati prikazani upit u svoj uključeni token nakon čega se na njemu ispisuje drugi posebni broj, tzv. odgovor (Response). Odgovor je enkriptirani upit, a enkripcija se obavlja s nedostupnim tajnim ključem pohranjenim u tokenu. Nakon što je korisnik prepisao odgovor na web stranicu te ga poslao poslužitelju, poslužitelj dekriptira odgovor s istim tajnim ključem. Ako je rezultat dekripcije jednak poslanome upitu, potvrđuje se identitet korisnika i autorizacija plaćanja. Tajni ključ za enkripciju i dekripciju pohranjen je samo na dva mjesta; u tokenu i na poslužitelju te se nikada ne šalje Internetom.
Svrha je autorizacije dodatno onemogućavanje ubacivanja zlonamjernika u vezu korisnik - poslužitelj i to nakon što je već uspješno obavljena identifikacija korisnika. Pogledajmo još jednom korake potrebne za uspješnu autorizaciju plaćanja:

Pored ukupnoga iznosa poslužitelj korisniku šalje slučajno kreiran broj, tzv. upit.
Korisnik uključuje token pomoću samo njemu poznatog PIN-a.
Upit utipkan u token enkriptira se tajnim ključem i tako dobiva tzv. odgovor.
Odgovor se vraća poslužitelju koji ga dekriptira istim tajnim ključem.
Ako je rezultat dekripcije jednak poslanom upitu, autorizacija je uspješna.

Zaštita informacijskog sustava smještenog u Privrednoj banci Zagreb
Poslužitelj i ostatak informacijskoga sustava PBZ-a zaštićeni su od neovlaštenoga pristupa s Interneta pomoću suvremenoga sustava vatrozida (Firewall). Vatrozid je posebna "pregrada" sa strogim i kontroliranim 24-satnim nadzorom protoka podataka.
 Zagrebačka banka d.d.

e-zaba

Usluga e-zaba omogućava vođenje računa i obavljanje bezgotovinskog kunskog i deviznog platnog prometa putem Interneta.

Elektroničko poslovanje putem Interneta osigurava: brzo i efikasno obavljanje platnog prometa, obavljanje platnog prometa u realnom vremenu, potpunu kontrolu nad financijskim poslovanjem kroz sustav dodjeljivanja različitih razina ovlaštenja i primjenu najsuvremenijih tehnologija zaštite.

Usluga e-zaba Internet bankarstva omogućava: trenutno izvršenje naloga u korist računa primatelja unutar banke, ispostavljanje naloga u korist računa primatelja u drugoj ovlaštenoj organizaciji, mogućnost ispostavljanja naloga unaprijed ili na datum izvršenja, uvid u stanje Vaših računa, pregled prometa po Vašim računima, dnevni izvadak i izvadak na zahtjev i drugo.

Usluga e-zaba Vam osigurava verifikaciju pravovaljanosti identiteta svakog klijenta, provjeru ovlaštenja svakog klijenta, zaštitu od čitanja ili mijenjanja podataka tijekom prijenosa naloga klijenata do banke i od banke, privatnost klijenta, nemogućnost negiranja jednom poslanih i primljenih naloga od strane banke, a time i klijenata.

Korisnici usluge e-zaba mogu postati klijenti Banke poslovni subjekti (pravne osobe, fizičke osobe koje obavljaju registriranu djelatnost, udruge), a sama usluga e-zaba može se ugovoriti u svim poslovnicama Banke.

Za korištenje usluge e-zaba, dobiva se korisnički paket koji sadrži: CD s programskom podrškom, čitač e-zaba kartice,
e-zaba karticu, inicijalni PIN i priručnik.

Preporučena konfiguracija potrebna za korištenje usluge
e-zaba je Windows 95 (OSR 2.1), Windows 98, Windows ME, Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP, internet veza, Microsoft Internet Explorer 5.5, 6.0 ili Netscape Navigator 4.75, 6.2, prostor na hard disku od približno 10MB, CD ROM jedinica, PS/2 priključak i serijski ili USB port.
Opširnije: www.zaba.hr
  Međimurska banka d.d.

MEBANET


MEBANET je suvremena bankarska usluga koju je Međimurska banka, još u travnju 1999. godine, ponudila na hrvatskom tržištu.

MEBANET-om korisnici tekućih i žiro računa mogu BRZO, MOBILNO, JEDNOSTAVNO I SIGURNO obavljati brojne bankarske poslove. Usluga je dostupna 24 sata, tijekom cijele godine, sa svakog računala, priključenog na Internet - gdje god da bili.

MEBANET omogućuje uvid i pregled u stanje na svim svojim računima u banci, praćenje prometa na tekućem i žiro računu tijekom tekuće i prethodne kalendarske godine, vanjsko plaćanje na račune poduzeća, banaka, ustanova, te pojedinaca na području cijele Hrvatske, interni prijenos sredstava s računa na račun u banci, praćenje stanja kredita,
uvid u iznos i rok odobrenog prekoračenja na tekućem računu, realizaciju gotovinskih kredita i sl.

Transakcija MEBANET-om su jeftinije jer naknade su niže nego na šalterima bilo koje banke.

Zahtjev za ovom uslugom može se podnijeti u bilo kojoj od poslovnica Međimurske banke.

Putem MEBANET-a mogu se obavljati financijske transakcije u okviru raspoloživih sredstava koje ste uplatili osobno, ili pak svojoj banci zadali trajni nalog u korist Vašeg MEBANET tekućeg računa u Međimurskoj banci.

Korisnikom MEBANETA može postati svaka fizička osoba ili pravna osoba koja u Međimurskoj banci ima tekući račun, žiro račun građana ili poslovni račun pravne osobe, kao i opunomoćene osobe po tim računima. Potpisom zahtjeva za poslovanje MEBANET-om, korisnik prihvaća sve propisane uvjete koji su regulirani općim uvjetima poslovanja.

Korištenje MEBANETA ostvaruje se putem sljedećih adresa: www.mb.hr, www.mebanet.com i www.mebanet.hr


 

 

HYPO ALPE ADRIA BANK

HYPOnet

HYPOnet Internet bankarstvo omogućuje siguran pristup računima i raspolaganje sredstvima u bilo koje doba dana i s bilo kojeg mjesta u svijetu, čime se štedi vrijeme i novac.

HYPOnet je namijenjen svim pravnim subjektima koji imaju otvoren kunski i/ili devizni račun u našoj HYPO banci za obavljanje domaćeg i deviznog platnog prometa.
HYPOnet omogućuje:
- pregled stanja na kunskom i deviznom računu
- pregled prometa po kunskom i deviznom računu
- pregled i ispis izvoda po kunskom i deviznom računu
- preuzimanje izvoda po kunskom računu u FINA formatu
- plaćanje svih vrsta računa u okviru domaćeg platnog prometa
- plaćanje pojedinačnim unosom ili slanje zbirnih naloga u FINA formatu
- kreiranje platnog naloga u inozemstvo (Nalog 14)
- zaprimanje obavijesti o deviznim priljevima i kreiranje rasporeda
- ispis Naloga 10 za potrebe Hrvatske narodne banke
- pregled i kontrolu platnih naloga
- višestruko potpisivanje platnih naloga
- jednostavnu podjelu ovlaštenja za devizni i kunski platni promet

HYPOnet osigurava visoku sigurnost platnog prometa. Isto kao što banka mora biti potpuno sigurna da su korisnici koji pristupaju bankovnim računima upravo oni za koje se predstavljaju, tako i korisnik mora biti siguran da je sustav kojem je pristupio upravo sustav njegove banke. U tu svrhu HYPO banka koristi certifikat koji nam je izdao svjetski priznati autoritet na području Interneta – tvrtka VeriSign. Kako biste bili sigurni da se Vaši podaci na putu do Bančinih poslužitelja ne mogu elektronski «presresti», za prijenos podataka koristi se SSL protokol tako da su svi podaci u prijenosu zaštićeni 128-bitnom enkripcijom.
Sigurnost HYPOneta zasnovana je na PKI (Public Key Infrastructure) tehnologiji kako bi se osigurao najviši mogući stupanj zaštite privatnosti financijskih podataka te kako bi vlastiti rizik elektronskog poslovanja bio smanjen na minimum. Za identifikaciju korisnika koriste se digitalni certifikati, a za pohranu digitalnih certifikata koriste se pametne kartice (Smart Card) ugledne francuske tvrtke ActivCard, jedne od vodećih tvrtki na području rješenja koja koriste PKI. Osnovne značajke HYPOnetovog sustava zaštite su jednostavnost upravljanja te visoka razina automatiziranosti (npr. direktno preuzimanje certifikata na pametne kartice) što korisnicima uvelike olakšava korištenje Internet bankarstva.
Opširnije: www.hypo-alpe-adria.hr
 
  Nava banka d.d. Zagreb

NavaNET

Kako se navodi na web stranicama Nava banke d.d. Zagreb, NavaNET je razvijen na tragu modernih trendova i napretka bankarske tehnologije, te stalnog usavršavanja bankarskih usluga, pri čemu je Internet bankarstvo jedan od najbrže rastućih segmenata modernog bankarstva.

NavaNET je namjenjen prvenstveno pravnim osobama, ali i građanima vlasnicima tekućeg računa u banci, koji imaju mogućnost da koristeći Internet jednostavno, brzo i sigurno obavljaju slijedeće poslove:
- provjera stanja računa,
- pregled transakcija po pojedinom računu,
- pregled i tiskanje izvoda po računu,
- priprema, ovjera i dostava naloga za plaćanje u Banku i
- pregled i tiskanje platno-prometne dokumentacije i dokumentacije za HNB.

Koristeći NavaNET klijenti s Bankom komuniciraju znatno brže, štedeći vrijeme i resurse, smanjujući napor i troškove, što rezultira podizanjem kvalitete usluga banke.
NavaNET je standardiziran, skalabilan i modularan. On omogućava autentifikaciju klijenta, tajnost financijskih transakcija putem kriptiranja podataka, integritet podataka prilikom prijenosa i neopozivost transakcija putem digitalnih potpisa. Sustav ima više sigurnosnih razina koje je banka primjenila i predočila svojim klijentima, osiguravajući im najvišu razinu zaštite privatnosti financijskih podataka s jedne strane, uz minimiziranje vlastitog rizika po osnovi elektronskog poslovanja s druge strane.

Prilikom potpisivanja pristupnice za poslovanje putem NavaNET-a, banka upoznaje korisnika sa opsegom usluga. Usluga se omogućava prihvaćanjem i odobrenjem pristupnice od strane banke.
Banka po svakom odobrenju pristupnice dodijeljuje pojedinačni CD s TAN brojevima, korisničko ime i šifru za pristup NavaNET-u vlasnicima tekućeg računa u banci, odnosno, osobama ovlaštenim za zastupanje pravnih osoba i to temeljem potpisnog kartona deponiranog kod Banke i temeljem obrasca ovlasti za NavaNET elektroničko plaćanje.
Pravna osoba u obrascu Ovlaštenje za NavaNET elektoničko plaćanje pored osoba s pravom potpisa može navesti i osobe koje imaju pravo unosa naloga ali nemaju pravo potpisa. Te osobe dobivaju korisničko ime i šifru za pristup NavaNET-u.
Banka svakom Korisniku usluge po Odobrenju pristupnice dodijeljuje i korisničko ime.

Svi uvidi i upiti u stanje računa, izdani nalozi za plaćanje i nalozi za izvršenje određenih financijskih transakcija, uz primjenu odgovarajućih Korisničkih imena i dodjeljenih lozinki, izjednačeni su s vlastoručnim potpisanim pisanim nalozima.
Opširnije: www.navabanka.hr/
 


Varaždinska banka d.d.


VABAP@Y

VABAP@Y je skup usluga i pristupne opreme koji omogućava klijentima brže i jeftinije obavljanje platnog prometa s inozemstvom.
VABAP@Y je namijenjen svim klijentima – pravnim osobama Varaždinske banke, a naročito onima kojima je u poslovanju važna brzina izvršenja platnih naloga u inozemstvo i smanjenje troškova njihove dostave.
Bez obzira na opseg i način poslovanja te informatičku opremljenost klijenta, VABAP@Y ima prilagođeno rješenje za specifičnosti u poslovanju koje imaju naši klijenti.
Opširnije: https://www.banka.hr/Internet bankarstvo Centar banke d.d. Zagreb
Opširnije: http://net.centarbanka.hr/Internet bankarstvo Riječke banke d.d.
Opširnije: www.rbri.hrInternet bankarstvo Raiffeisenbank Austria d.d., Zagreb
RBA direkt Internet bankarstvo
Opširnije: www.tel.hr/rba/Napomena: Ovim pregledom nisu obuhvaćene sve banke koje nude usluge Internet bankarstva, već je ovim člankom predstavljeno što je uopće Internet bankarstvo i koje su njegove prednosti. Saznajte više o Internet trgovini! << Natrag... 

Google
WWW Poslovni Forum