CMS 4000 - UPUTE ZA IZRADU I AŽURIRANJE STRANICA
MENU
Osnovni pojmovi
Promjena passworda
Osnovne postavke
Izbor dizajna
Priprema teksta
Priprema slika
Menu - Kategorije
Unos članaka / stranica
Ažuriranje
Najčešće greške
Statistika
Tražilice
Tips & Tricks
Nadogradnja
Preporuke
NARUČITE CMS

Telefon za informacije
051 / 437 803

Upute za izradu stranica - Upute za korisnike - Čestitamo Vam na odabiru aplikacije CMS 4000 za Vaše internet stranice. Izrada internet stranica - CMS ili Content Menagment System je izraz za programirane web stranice što Vam omogućava da samostalno i jednostavno unosite ili brišete sadržaj sa svojih internet stranica putem jednostavnog i preglednog administratorskog sučelja. Kvalitetna i brza samostalna izrada internet stranica. Samostalno ažuriranje internet stranica bez dodatnih troškova.
 
UPUTE ZA CMS 4000

Čestitamo Vam na odabiru aplikacije CMS 4000 za Vaše internet stranice.

Ova kratka korisnička uputstva će Vam pomoći da uspješno pokrenete Vaše CMS stranice i upoznate se sa osnovama korištenja CMS-a verzije 4000.

CMS ili Content Menagment System je izraz za programirane web stranice što Vam omogućava da samostalno i jednostavno unosite ili brišete sadržaj sa svojih internet stranica putem jednostavnog i preglednog administratorskog sučelja, a što je vrlo bitno, bez ikakvih posebnih predznanja.
Za rad Vam dovoljan je samo Vaš preglednik web stranica (browser), a to je upravo Vaš Internet Explorer koji vjerojatno upravo i sada koristite kada čitate ovaj tekst.

CMS je prilagođen za pregled u svim danas najpopularnijim preglednicima (Firefox, Mozilla, Opera, Internet Explorer), ali ukoliko inače koristite Firefox, Mozillu ili Operu, kada radite u administraciji CMS-a, koristite isključivo Internet Explorer jer između tih preglednika ipak postoje određene razlike, te neke napredne funkcije možda neće raditi u drugim preglednicima.

Od programa još će Vam biti potreban neki program za obradu slika (fotografija), a to može biti bilo koji program, glavno da ima osnovne opcije poput mijenjanja veličine slike (resize) i rezanje kadra slike (crop).

Za pripremu teksta, da "na miru" prvo sastavite opširnije tekstove koje ćete objavljivati, korisno će Vam poslužiti npr. Microsoft Word ili Notepad.

Za početak,
pogledajte još jednom neki gotovi primjer CMS web stranica, uočite sastavne dijelove stranica i koji je koncept stranica; da Vam je na raspolaganju menu u kojemu možete otvarati neograničeni broj kategorija, da se klikom na pojedinu kategoriju prvo prikazuju svi sažeci (najave) pojedinih stranica, a potom klikom na pojedini sažetak, ulazite u konkretnu stranicu gdje se potom prikazuje kompletni članak sa tekstom i slikama po Vašem izboru.


Pogledajte primjere:

http://www.poslovniforum.hr/cms4000/04/

http://www.poslovniforum.hr/cms4000/demo/  











 

29. 9. 2020. - Design & Hosting: Poslovni forum  


Već danas svi traže informacije putem Interneta. Bez vlastitih kvalitetnih web stranica, Vaši klijenti i kupci završavaju kod konkurencije!