WEB IMENIK - Verzija za ispis web imenika
Arheološki muzej
Arheološki muzej u Zagrebu jedan je od izravnih sljednika nekadašnjeg Narodnog muzeja. Muzejski fundus, koji danas broji priblizno 400.000 različitih artefakata, sistematiziran je u odgovarajucim zbirkama - Pretpovijesna, Antička (grčki i rimski spomenici) i Ranosrednjovjekovna zbirka, ali Muzej posjeduje i Egipatsku zbirku, kao i Numizmatičku zbirku.
URL: http://www.amz.hr
Fundus Immobilien
FUNDUS d.o.o., Makarska - Agencija za nekretnine: Prodajte ili kupite kuću, stan, poslovni prostor, zemljište, vilu, hotel... Pretražite našu online ponudu nekretina. Detaljne informacije o nekretninama sa fotografijama.
URL: http://www.fundus-immobilien.hr
Fundus-šport d.o.o.
Tvrtka Fundus-šport je osnovana 1994. godine u Zagrebu. Tvrtka se bavi isključivo prodajom i distribucijom sportske opreme. Fundus-šport distributer je talijanske tvrtke Macron sa sjedištem u Bologni, koja u ovom trenutku sponzorstvom pokriva veliki broj nogometnih, košarkaških i odbojkaških klubova širom Europe.
URL: http://www.fundus-sport.hr
Galerija umjetnina
Od svojega osnivanja pa sve do današnjih dana Galerija umjetnina bilježi vrlo živu izlagačku djelatnost. Osim izložaba djela iz fundusa Galerije kojima se obrađuju i javnosti prezentiraju iznimno zanimljivi opusi i cjeline, stalno se radi i na predstavljanju radova suvremenih umjetnika. Od 2000. godine pokrenut je i ciklus izložaba mlađih autora, kojima se nastoji dati pregled zbivanja i na tom području umjetničke scene u Hrvatskoj. (Galum.hr)
URL: http://www.galum.hr
Hrvatski muzej naivne umjetnosti
Remek djela hrvatske i europske naivne umjetnosti. Hrvatski muzej naivne umjetnosti čuva u svojem fundusu oko 1600 umjetnina - slika, kipova, crteža i grafika - poglavito hrvatskih umjetnika. Izloženo je osamdesetak antologijskih slika i kipova dvadesetak klasika naive, od početka tridesetih godina XX. stoljeća do danas.
URL: http://www.hmnu.org
Muzej Turopolja
Muzej Turopolja je osnovan 1960. godine. Fundus Muzeja Turopolja broji oko 3500 predmeta podijeljenih u tri zbirke: etnografska, arheoloska i kulturno povijesna. Muzej Turopolja spada u muzeje zavičajnog tipa, te brine o kulturnom nasljedju Turopolja, Pokuplja, Posavine i Vukomeričkih gorica. Fototeka Muzeja broji oko 10000 fotografija, negativa i dijapozitiva, a muzejska stručna biblioteka oko 700 naslova.
URL: http://www.muzej-turopolja.hr
Muzej Vinkovci
Gradski muzej Vinkovci osnovan je 1946. god., a osnovni fundus činila je otkupljena zbirka Mate Medvedovića kojoj su se nešto kasnije priključile arheološka zbirka Matije Klajna i darovana numizmatička zbirka Benka Horvata. Prvi postav realiziran je 1948. god. s izloženim arheološkim materijalom. U današnji objekt Muzej seli 1950. god. koristeći samo prvi kat, a nakon temeljite adaptacije otvara se stalni postav 1952. god.
URL: http://www.muzejvk.hr

| www.poslovniforum.hr | Natrag | Zapisa: 1 do 7 od 7 | Pretraživanje | 26. 1. 2021. | Razno |