Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Ugovor o licenci prema važečim zakonima


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O LICENCIJI
Link na pregled svih primjera ugovora
# Europski kodeks franšiznog poslovanja u praksi # Ugovaranje licencnih prava i drugih autorskih prava # Ugovorni primjeri za odricanje od odgovornosti za štete bilo koje vrste # Primjeri ugovora o licenci softvera radi korištenja softvera # Primjeri ugovora o franšizi prema hrvatskom pravu # Predlošci za prijevoz osoba cestom ili željeznicom # Odgovornost prijevoznika za sigurnost putnika tijekom prijevoza
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Ugovaranje iznosa naknade (provizije) za obavljene poslove, Opći uvjeti pružanja usluge krstarenja, sadržaj ponude, rezervacije i uplate, Primjeri ugovora o autobusnom prijevozu putnika

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Ugovor kojim se jedna strana obvezuje da izradi određenu pokretnu stvar od svog materijala smatra se u sumnji kao ugovor o prodaji. Ali ugovor ostaje ugovor o djelu ako se naručilac obvezao dati bitan dio materijala potreban za izradu stvari. U svakom slučaju ugovor se smatra ugovorom o djelu ako su ugovaratelji imali na umu naročito izvođačev rad.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance