Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Ugovor o fotografskim i video uslugama snimanja vjenčanja / svadbe


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI - RAZNE OSTALE USLUGE
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjeri ugovora o podjeli pokretne imovine # Primjeri ugovora o osnivanju prava služnosti # Primjer za ugovor o razvrgnuću suvlasničke zajednica # Primjer prijedloga za brisanje služnosti doživotnog uživanja # Primjer sporazuma da se pristupi podjeli imovine u određenom roku # Primjeri za ugovor o diobi poljoprivrednog ili građevinskog zemljišta # Primjeri za ugovor o diobi suvlasničke imovine između više vlasnika
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Kolektivni ugovor udruge poslodavaca obrtnika, malih i srednjih poduzetnika, Ugovori o suradnji po pojedinim segmentima za članove klubova, Ovršni zakon

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Nasuprot obvezama posrednika, stoji temeljna obveza nalogodavatelja da posredniku plati proviziju, ako bude sklopljen ugovor između nalogodavatelja i trećeg s kojim ga je posrednik doveo u vezu. Provizija se stoga pokazuje kao drugi bitni sastojak posredničkog ugovora. No kako posrednik ima pravo na naknadu i kad nije ugovorena, izostanak ugovorne odredbe o proviziji neće dovesti do nevaljanosti ugovora, nego će on biti sklopljen čim su se nalogodavatelj i posrednik suglasili o ugovoru pri čijem će sklapanju posrednik posredovati i o samom posredovanju. Stoga se proviziju ne može uzeti kao takav bitni sastojak o kojem bi se nalogodavatelj i posrednik morali suglasiti pri sklapanju posredničkog ugovora, nego kao bitni sastojak prisutan u ugovoru i kad nije ugovoren.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance