Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Tužba za plaćanje rente zbog izgubljenog uzdržavanja


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
TUŽBE, ŽALBE, OVRHA
Link na pregled svih primjera ugovora
# Tužba za naknadu materijalne štete u slučaju smrti # Tužba na plaćanje rente zbog teške tjelesne povrede # Primjeri sudskih presuda, sudska praksa # Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima # Zakon o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima # Ovršni zakon # Vodič kroz ovršni postupak
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Sporazumno utvrđivanje otkaznog roka i drugih prava, Ugovor o obavljanju poslova tehničkog savjetovanja i nadzora, Kad je izvršen prijenos vlasništva bez obavijesti prodavatelju...

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Sklapanje ugovora u ime nalogodavca. Trgovački zastupnik može sklapati ugovore u ime i za račun svog nalogodavca ako je za to od njega dobio posebno ili generalno ovlaštenje. Zastupnik ne može zahtijevati ni primiti ispunjenje potraživanja nalogodavca ako za to nije posebno ovlašten ugovorom. Kad je ugovor o trgovačkom zastupanju sklopljen posredovanjem zastupnika, onda suugovaratelj nalogodavca može pravovaljano činiti zastupniku izjave koje se tiču nedostataka predmeta ugovora, a i druge izjave u vezi s tim ugovorom, radi očuvanja ili vršenja prava iz ugovora.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance