Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Rizik slučajne propasti ili oštećenja stvari predane kupcu radi pokusa...


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
KUPOPRODAJE S POSEBNIM POGODBAMA
Link na pregled svih primjera ugovora
# Kupnja na pokus, kupac uzima stvar pod uvjetom da je isproba... # Zakonsko pravo prvokupa za određene osobe ustanovljeno zakonom... # Kad je izvršen prijenos vlasništva bez obavijesti prodavatelju... # Trajanje prava prvokupa prema samom ugovoru ili prema zakonu... # Primjeri o ustupanju prodajnog ugovora na druge osobe... # Primjeri i zakonska regulativa o mogućnost nasljeđivanja i otuđenja... # Primjer ugovora za kupoprodaju s pravom prvokupa...
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Primjer šprance ugovora o prodaji stana od etažnih suvlasnika u zgradi, Primjeri ugovora za naručitelja i isporučitelja za uredsku opremu, Predlošci za reguliranje poslova sa turističkim vodičima, naplate usluga

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Do predaje stvari kupcu rizik slučajne propasti ili oštećenja stvari snosi prodavatelj, a s predajom stvari rizik prelazi na kupca. Rizik ne prelazi na kupca ako je on zbog nekog nedostatka predane stvari raskinuo ugovor ili tražio zamjenu stvari.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance