Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Prodaja kuće ili prodaja građevinskog ili poljoprivrednog zemljišta


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O KUPOPRODAJI - NEKRETNINE
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjer ugovora o kupoprodaji stana u zgradi s više stanova # Izjava da ne postoje nikakva upisana ili neupisana prava ili tereti # Primjeri tabularne izjave vlasnika nekretnine radi upisa vlasništva # Primjer ugovora o prodaji osobnog automobila ili drugih motornih vozila... # Odredbe iz Zakona o obveznim odnosima o prodaji pokretnina... # Kupoprodaja sa specifikacijom, obavijesti kupcu o pojedinostima... # Šprance ugovora o najmu stambene zgrade ili kuće
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Primjeri reguliranja svih pitanja vezanih uz osnivanje i poslovanje zadruge, Primjeri ugovora o špediterskom i carinskom posredovanju, Evidencija nabavljenih dobara u posebnom postupku oporezivanja marže

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Ako bi ugovorena cijena morala biti znatno povećana, naručitelj može raskinuti ugovor o građenju. U slučaju raskida ugovora o građenju naručitelj je dužan isplatiti izvođaču odgovarajući dio ugovorene cijene za do tada izvedene radove te pravičnu naknadu za učinjene nužne troškove. Ako su se u vremenu između sklapanja ugovora i ispunjenja obveze izvođača cijene elemenata na temelju kojih je određena cijena radova snizile za više od dva postotka, a radovi su izvedeni u ugovorenom roku, naručitelj ima pravo tražiti odgovarajuće sniženje ugovorene cijene radova iznad toga postotka.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance