Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjeri ugovora za organiziranje putovanja i boravka prema narudžbi...


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
POSREDNIČKI UGOVORI O PUTOVANJU
Link na pregled svih primjera ugovora
# Odredbe o izdavanju potvrde o organiziranju putovanja i ostale odredbe... # Primjeri kako se posrednik obvezuje ugovoriti u ime i za račun putnika... # Pregledi što je sve posrednik dužan učiniti prilikom sklapanja ugovora... # Primjeri posredničkih ugovora o putovanju za posrednike i putnike... # Primjeri posredničkih ugovora o putovanju, šprance posredničkih ugovora # Ugovor o putovanju i opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane... # Pravo organizatora na raskid ugovora, primjeri ugovaranja prava...
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Prodajni ugovori s pridržanim pravom vlasništva kod osobnih vozila..., Primjeri odvajanja unajmljenih prostorija od drugih prostorija, Obrasci ugovora o zakupu poslovnog prostora za ugostiteljstvo...

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Kapara je znak ozbiljnosti poslovanja i stvarne namjere kupovine nekretnine i ona je uobičajena u visine 10 posto vrijednosti kupoprodajne cijene. Kapara je regulirana Zakonom o obveznim odnosima: - ako jedna strana preda drugoj stanoviti iznos novca ili drugih zamjenjivih stvari kao znak da je ugovor sklopljen (kapara), ugovor se smatra zaključenim kada je kapara dana, ako nije što drugo dogovoreno, - ako nije drugačije ugovoreno, kupac koji je dao kaparu može odustati od ugovora ostavljajući kaparu drugoj strani, a ako od prodaje odustane prodavatelj, dužan je vratiti dvostruku kaparu.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance