Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjeri ugovora za knjigovodstvene urede i servise, računovodstvo, reviziju


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI - KNJIGOVODSTVENI URED
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjeri posredovanja za pronalaženje investitora za gradnju... # Primjeri prijedloga za upis, predbilježbe ili uknjižbe u zemljišne knjige # Primjeri agencijskih općih uvjeta za obavljanje posredovanja # Vodič za primjenu Zakona o posredovanju u prometu nekretnina # Primjeri ugovaranja prava na proviziju bez obzira na rezultat # Ugovaranje iznosa naknade (provizije) za obavljene poslove # Ugovaranje razgledavanja nekretnina u prisustvu posrednika
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Šprance ugovora o najmu stambene zgrade ili kuće, Ugovori o gradnji između građevinskog obrta i fizičke osobe, Primjeri ugovora o prijevozu stvari, ugovori sa prijevoznikom

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Radi osiguranja naplate svih tražbina nastalih u svezi s ugovorom o otpremi, otpremnik ima založno pravo na stvarima predanim radi otpremanja i u vezi s otpremanjem sve dok ih drži ili dok ima u rukama ispravu s pomoću koje može njima raspolagati. Kad je u izvršenju otpreme sudjelovao i drugi otpremnik, on je dužan brinuti se o naplati tražbina i ostvarenju založnog prava prethodnih otpremnika. Ako drugi otpremnik isplati otpremnikove tražbine prema nalogodavcu, te tražbine i otpremnikovo založno pravo prelaze na njega po samom zakonu. To isto biva ako drugi otpremnik isplati prijevoznikove tražbine.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance