Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjeri ugovora o darovanju gdje se daruje pod određenim uvjetom...


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O DAROVANJU
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjeri suglasnosti da se daroprimac uknjiži u zemljišne knjige... # Primjeri ugovornog prijenosa darovane pokretne stvari # Primjeri ugovora o darovanju automobila ili motocikla # Ugovori o darovanju kuće, stana, zemljišta, poslovnog prostora # Primjeri ugovora o darovanju nekretnina # Primjeri špranci ugovora o prodajnom nalogu... # Rizik slučajne propasti ili oštećenja stvari
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Različiti primjeri ugovora o radu na neodređeno vrijeme, Sporazumi radi osiguranja svih novčanih tražbina, Evidencija računa o prodanim dobrima radi povrata PDV-a (put. promet)

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

I ugovorom o djelu i ugovorom o nalogu jedna se ugovorna strana obvezuje da će za drugoga obaviti određen posao. Razlika je u tome što se ugovorom o nalogu nalogoprimatelj obvezuje da će za drugoga, a prema trećem, obaviti određen parvi posao. Nalogoprimatelj stupajući u pravne odnose s trećima ne čini to za sebe, nego za račun svog nalogodavatelja. Naprotiv, izvoditelj pri ugovoru o djelu ne predstavlja svojeg suugovaratelja prema trećima, nego je obvezan svoj rad obaviti za naručitelja. Osim toga, posao koji izvoditelj obavlja nije pravne, nego materijalne prirode (izrada neke stvari, ostvarenje intelektualne kreacije, npr. u području glazbe, slikarstva, znanosti, obaviti posao iz neke struke, npr. krojenje, šivanje, zidanje, raznošenje letaka i sl.)

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance