Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjeri i šprance o najmu sajamskog izložbenog prostora


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O NAJMU
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjer ugovora za najam opremljenog stana # Primjer ugovora za najam stana ili garsonjere # Šprance ugovora za najam stambene zgrade ili kuće # Novi primjeri ugovaranja različitih podzakupa # Primjeri reguliranja natječaja za davanje u zakup nekretnina... # Različite šprance ugovora za zakup uredskih prostorija... # Obrasci ugovora o zakupu poslovnog prostora za trgovinu...
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Primjeri kad banka mora isplatiti korisnika akreditiva, mjenice, Ugovor o igranju u sportskom klubu (amaterski sport), Kupoprodajni ugovori s pridržanim pravom vlasništva kod osobnih vozila...

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Nasuprot obvezama posrednika, stoji temeljna obveza nalogodavatelja da posredniku plati proviziju, ako bude sklopljen ugovor između nalogodavatelja i trećeg s kojim ga je posrednik doveo u vezu. Provizija se stoga pokazuje kao drugi bitni sastojak posredničkog ugovora. No kako posrednik ima pravo na naknadu i kad nije ugovorena, izostanak ugovorne odredbe o proviziji neće dovesti do nevaljanosti ugovora, nego će on biti sklopljen čim su se nalogodavatelj i posrednik suglasili o ugovoru pri čijem će sklapanju posrednik posredovati i o samom posredovanju. Stoga se proviziju ne može uzeti kao takav bitni sastojak o kojem bi se nalogodavatelj i posrednik morali suglasiti pri sklapanju posredničkog ugovora, nego kao bitni sastojak prisutan u ugovoru i kad nije ugovoren.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance