Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Primjer ugovora o doživotnom uzdržavanju


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O DOŽIVOTNOM UZDRŽAVANJU
Link na pregled svih primjera ugovora
# Pregled prakse i zakonske regulative najma # Primjeri raskidanja ugovora o najmu, naplate # Primjeri ugovora o najmu osobnog automobila # Primjeri ugovora o najmu oglasnog prostora # Primjer kada se iznajmljeni prostor treba preurediti # Primjer ugovora o najmu s dodatnom investicijom # Ugovor o leasingu opreme ili strojeva
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Ugovor o radu sa pregledom obaveznog sadržaja, Ugovori o brokerskim uslugama, Primjeri ugovora za nabavu opreme, opremanje i instalaciju

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Pravna priroda prodajnog naloga je sporna premda se u literaturi uglavnom sistematizira kao podvrsta ugovora o prodaji. Nema dvojbe da taj ugovor postaje ugovorom o prodaji, ali tek nakon isteka roka za prodaju pošto nalogoprimac ne vrati stvar ili novac u visini utvrđene cijene nalogodavcu. Postavlja se pitanje kakav je to ugovor ako ne dođe ili dok ne dođe do promjene odnosno novacije u ugovor o prodaji. Po svojoj konstrukciji, sadržaju i svrsi prodajni je nalog najbliži prodajnoj komisiji.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance