Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Određenje kada je izvršen prijenos vlasništva bez obavijesti prodavatelju...


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
KUPOPRODAJE S POSEBNIM POGODBAMA
Link na pregled svih primjera ugovora
# Odredbe o trajanju prava prvokupa prema samom ugovoru ili prema zakonu... # Primjeri o ustupanju kupoprodajnog ugovora na druge osobe... # Primjeri zakonske regulative o mogućnosti nasljeđivanja i otuđenja... # Primjer šprance ugovora za kupoprodaju s pravom prvokupa... # Pregled korisnih savjeta i sudske prakse sa komentarima # Glavne odredbe iz Zakona o obveznim odnosima o prodaji pokretnina # Ugovori o prodaji na obroke s pridržanim pravom vlasništva stvari
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Agencijski ugovori za posredovanje u rezerviranju smještaja na plovilima, Primjeri ugovaranja stavljanja na raspolaganje određenog smještaja, Predložak za ugovaranje plaće zaposlenika

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Ako bračni drug i potomci davatelja uzdržavanja nisu u stanju preuzeti ugovorne obveze, imaju pravo zahtijevati od primatelja uzdržavanja naknadu za uzdržavanje koje je primatelj uzdržavanja dobio od davatelja uzdržavanja. Sud će ovu naknadu odrediti po slobodnoj ocjeni, uzimajući pri tome u obzir imovinske prilike primatelja uzdržavanja i osoba koje su bile ovlaštene na produženje ugovora o doživotnom uzdržavanju.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance