Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Odredbe iz Zakona o obveznim odnosima o prodaji pokretnina...


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O KUPOPRODAJI - POKRETNINE
Link na pregled svih primjera ugovora
# Ugovori o prodaji na obroke s pridržanim pravom vlasništva... # Drugi primjeri ugovora o prodaji s pridržanim pravom vlasništva... # Primjeri kako se ugovora pravo na raskid predugovora ili ugovora... # Primjeri ugovaranje kapare, primjeri zaštite kupca od nedostataka... # Prodajni ugovori s pridržanim pravom vlasništva kod osobnih vozila... # Primjeri ugovora o prodaji na obroke, prodaja s obročnim otplatama... # Primjer ugovora o bezgotovinskoj prodaji robe, odnosno kupnji robe...
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Ugovor o plaćanju naknade komunalnoj tvrtki, Primjeri ugovora o najmu apartmana ili soba, Predložak ugovora o zajedničkim tržišnim aktivnostima radi reklamiranja tvrtki

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Ako za vrijeme trajanja najma stvar dospije u takvo stanje da ne može služiti ugovorenoj uporabi ili ako je zbog potrebnih popravaka njezina uporaba u znatnoj mjeri i za dulje vrijeme smanjena, a najmoprimac za to nije kriv, najmoprimac ima pravo na sniženje najamnine, pa i na raskid ugovora ako se stvar ne osposobi za u primjerenom roku. Najmodavac ne može bez pristanka najmoprimca činiti izmjene na iznajmljenoj stvari koje bi ometale njezinu uporabu. Ako bi izmjene na stvari dovele do smanjenja ili pogoršanja njezine ugovorene uporabe, najmoprimac ima pravo na razmjerno sniženje najamnine.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance