Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Menadžerski ugovor, reguliranje rada, prava i dužnosti menadžera


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI - MENADŽMENT
Link na pregled svih primjera ugovora
# Primjeri ugovora za veće investicije ili složenije poslove, kapitalni ugovori # Ugovori za pružanje raznih manjih usluga # Ugovor o plaćanju naknade komunalnoj tvrtki # Ugovor o profesionalnom igranju u sportskom klubu # Ugovor o igranju u sportskom klubu (amaterski sport) # Ugovor o poslovnoj suradnji za organizaciju i promociju koncerta # Ugovor o obavljanju poslova tehničkog savjetovanja i nadzora
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Primjeri kako na stvarima zajmoprimac stječe pravo vlasništva..., Primjeri ugovora o nalogu gdje su ugovorne strane pravne osobe, Ugovori o osiguranju gdje se osiguratelj obvezuje na isplatu osiguraniku

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Ortački se ulog može sastojati u stvarima, pravima, novcu, radu i drugim dobrima. Ako se ulaže cijela imovina, pod njom se razumijeva samo sadašnja imovina. Ali ako ugovor obuhvaća i buduću imovinu, pod njom se razumijeva samo stečena, a ne i naslijeđena imovina, osim ako su obje izrijekom ugovorene. Ugovor koji se odnosi na ulaganje samo sadašnje ili samo buduće imovine nije valjan bez popisa i opisa dijelova koji u nju ulaze. Ortak koji se obvezao uložiti samo svoj rad ima pravo na udio u dobiti, ali ne i na udio u glavnici ortakluka, osim ako je vrijednost njegova rada, procijenjena u novcu, uključena u glavnicu.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance