Poslovni pregled - Informacije o novim primjerima ugovora

Darovanje i oprost isplate duga uz dužnikovu suglasnost...


Ovaj primjer objavljen je u paketu primjera ugovora:
UGOVORI O DAROVANJU
Link na pregled svih primjera ugovora
# Stavke u ugovorima o darovanju da obdarenik prima dar sa zahvalnošću... # Primjeri ugovora o darovanju gdje se daruje pod određenim uvjetom... # Primjeri suglasnosti da se daroprimac uknjiži u zemljišne knjige... # Primjeri ugovornog prijenosa darovane pokretne stvari # Primjeri ugovora o darovanju automobila ili motocikla # Ugovori o darovanju kuće, stana, zemljišta, poslovnog prostora # Primjeri ugovora o darovanju nekretnina
Primjere ugovora možete koristiti kao predloške za pisanje Vaših konkretnih ugovora. Pronađite primjere ugovora koji su Vam potrebni za Vaše poslovanje.
NOVI PRIMJERI UGOVORA: Primjeri ugovaranja da prijevoznik preda na određenom mjestu stvari, Cestovni prijevoz robe, transport robe kamionima, transport, Šprance ugovora kojima zajmodavac predaje zajmoprimcu određeni iznos...

POSLOVNE USLUGE: Istraživanje tržišta, izrada poslovnih projekata, oglašavanje proizvoda i usluga, poslovno savjetovanje...IZ PRAVNOG LEKSIKONA:

Iz okolnosti što bitne obveze posrednika ne uključuju poduzimanje pravnog posla za nalogodavatelja proizlazi da je upravo izostanak ovlasti posrednika da za račun nalogodavatelja poduzme pravni posao, bitna crta razgraničenja između ugovora o posredovanju s jedne strane i ugovora o nalogu i ugovora o komisiji s druge strane. Kad bi «posrednik» bio punomoćnik nalogodavatelja ili ovlašten u svoje ime a za račun nalogodavatelja poduzeti pravni posao, pravna priroda sklopljenog ugovora promijenila bi se tako što on više ne bi bio ugovor o posredovanju, nego ili ugovor o nalogu s punomoći nalogoprimatelja ili bez nje, ili ugovor o komisiji.

Primjeri ugovora   Primjer ugovora   Prodaja ugovora i besplatni primjeri ugovora   Primjeri ugovora i šprance