POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje? Želite povećati prodaju? Tvrtka vam je u krizi ili pred zatvaranjem? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla?
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI, BAZE PODATAKA
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 
Pretraživanje baze podataka
Internet velesajam - Pregled usluga

PRETRAŽIVANJE
svih objavljenih tekstovaUSLUGE

> Upis u bazu podataka

> Primjer upisa u bazu podataka HR gospodarstva

> Pretraživanje baze podataka

> Predstavljanje i povezivanje poslovnih subjekata

> Izrada poslovnih planova i investicijskih projekata

> Istraživanje tržišta

> Marketing

> Web design

> Press clipping

Aktualnosti


> Projekt: Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma R. Hrvatske


Poslovni savjetnik


Pregled svih usluga za poduzetnike

WEB HOSTING

Pregled najvažnijih zakona i propisa

Poslovni web katalog Poslovni web katalog Poslovni web katalog

AGENDA 2005

Turizam - KroAdria

POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga

Godišnja prijava
poreza na dohodak


Krajnji rok za predaju prijave poreza je 28. veljače.

Svima nam je iz iskustva dobro poznato da svaki novi zakon ili pravilnik sa sobom donosi i brojna nova pitanja. Prosječnog čovjeka - koji o porezima razmišlja tek jednom godišnje, kad dođe vrijeme podnošenja porezne prijave – tada preplave «upitnici». I zaista, zašto i kako bi svatko od nas i mogao znati koliki je osobni odbitak za treće dijete ili kako se izračunava prirez?
Zapravo je riječ o vrlo jednostavnim izračunima ili podacima ako posjedujete odgovarajuće upute, koji nisu uvijek bili i jednako jednostavno dostupni svakom građaninu, već su ponekad zahtijevali pravu malu potragu i skupljanje informacija.

Cilj upute i pregleda jest da se poreznim obveznicima, koji će podnositi godišnju poreznu prijavu, olakša snalaženje kroz tablice porezne prijave odnosno na jednostavan i razumljiv način objasni kako popuniti poreznu prijavu u skladu s propisima.

Vjerujemo da će uputa u kojoj se objašnjava kako točno i prema propisima iskazati podatke, uštedjeti obveznicima vrijeme i živce, a i novac. Nadalje, pravilno popunjene porezne prijave omogućit će službenicima Porezne uprave da tako popunjene prijave brzo i točno obrade, čime će biti moguće i ranije isplate povrata poreza.

Uputa sadrži odgovore na pitanja tko, kada i kome podnosi prijavu poreza na dohodak. Još važnije, sadrži i upute kako upisivati podatke prema rednim brojevima te primjere popunjavanja porezne prijave na temelju simuliranih podataka o dohocima.

Pogodnost izrade porezne prijave u EXCEL dokumentu sa svim uključenim automatskim izračunavanjima je vrlo velika, jer možete vrlo lako promjenom bilo kojeg ulaznog podatka pratiti konačne sumarne podatke (mogućnost simulacije različitih opcija, te smanjena ili isključena mogućnost pogrešnog zbrajanja, množenja, izračuna postotka i sl.).


OPŠIRNIJE - EXCEL OBRAZAC

Godišnju poreznu prijavu poreza na dohodak obvezno podnosi nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema svome prebivalištu ili uobičajenom boravištu do kraja veljače tekuće godine za prethodnu godinu:

1. porezni obveznik ako u poreznom razdoblju ostvari dohodak od nesamostalnog rada (plaću ili mirovinu) kod dva ili više poslodavca istodobno, i/ili

2. porezni obveznik ako u poreznom razdoblju ostvari dohodak od samostalne djelatnosti i djelatnosti po osnovi kojih se dohodak utvrđuje i oporezuje kao dohodak od samostalne djelatnosti,

3. rezident ako dohodak (dohodak od nesamostalnog rada, dohodak od samostalne djelatnosti, dohodak od imovine i imovinskih prava, dohodak od kapitala, dohodak od osiguranja i drugi dohodak) ostvari izravno iz inozemstva,

4. porezni obveznik ako je Porezna uprava zatražila da naknadno plati porez na dohodak,

5. porezni obveznik ako poslodavac, isplatitelj primitka ili sam porezni obveznik nije obračunao, obustavio i uplatio predujam poreza na dohodak i prirez porezu na dohodak.
Porezni obveznik je obvezan u godišnjoj poreznoj prijavi iskazati ukupno ostvareni dohodak što je ostvaren u poreznom razdoblju po svim izvorima dohotka.
Obveznicima poreza na dohodak koji su obvezni podnijeti godišnju poreznu prijavu, a istu ne podnesu ili ako su podaci iz godišnje porezne prijave netočni ili nepotpuni, porez na dohodak utvrđuje se procjenom.

   


POSEBNI PRILOZI

> Preporuke

> Zakoni i propisi

> Izrada web stranica

> Zaštita potrošača

> TRGOVAČKO PRAVO

> Trgovački ugovori

> Porezni sustav RH

> Info prilozi

> NKD - Nac. kl. djelat.

> WEB KATALOG

> Obrtničke komore

> Obrtnička kartica

> Internet rječnik

> Management

> E-markering

> Europske integracije

> Savjetovanje o stilu

> Meso - časopis

> Poljoprivreda

> Razmjena bannera

> Besplatni prospekt

> Besplatne stranice

> NK proizvoda - Pdf

> Za trenutke odmora

> Trg. posredovanje

> Posrednička tržišta

> Odvjetničke tarife

> Aktualnosti

> Adresar

> Obrt

> CMS


POLJOPRIVREDA


Ažurirano
18. 6. 2018.


Poslovni Forum d.o.o. ® ©


Poslovne usluge, web usluge, marketing, ekonomija, financije, web dizajn
Kontakt podaci - E-mail - Telefon - Mobitel