POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 
Analiza tržišta Istraživanje tržišta


ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA

Istraživanje tržišta je unaprijed osmišljeni (planirani) proces prikupljanja i analiziranja podataka u svrhu pružanja informacija bitnih za donošenje poslovnih odluka. Istraživanje tržišta je srž sustava donošenja odluka u upravljanju marketingom jer ima zadaću pružanja potrebnih informacija.

Istraživanje tržišta temeljna je marketinška aktivnost bez koje tvrtka s ozbiljnim pristupom korisnicima ne može poslovati. Poslovne odluke se moraju temeljiti na pouzdanim rezultatima istraživanja tržišta.
Glavni smisao istraživanja tržišta je prikupljanje pouzdanih informacija koje pomažu prilikom odlučivanja u tržišnom poslovanju, planiranju aktivnosti ili kontroli poslovanja. Istraživanja tržišta pomažu nam pri donošenju novih i kritičnih odluka u našem poslovanju.

Razlika između uspješnih i neuspješnih poduzetnika je u tome što neuspješni poduzetnici misle da sve znaju, dok uspješni poduzetnici provode istraživanja tržišta. Velika je razlika između misliti da se zna i stvarno znati što kupci kupuju, kako često kupuju, gdje kupuju, što utječe na njihovu kupovnu odluku? Potrebno je znati i postkupovnu reakciju, doživljaj proizvoda nakon uporabe, zadovoljstvo garancijskim uvjetima i mogućnošću servisiranja, doživljaj proizvoda...
Tržište je moguće osvojiti samo ukoliko se ima pravi proizvod u pravo vrijeme, koji se prodaje po pravoj cijeni, na pravim mjestima i promovira na pravi način. Da bi se to znalo, potrebna su istraživanja tržišta.

Cijene usluge istraživanja tržišta ne moraju biti visoke. Kolika je cijena ovisi prvenstveno o opsegu istraživanja. Mala tvrtka ili obrt najčešće nema potrebe raditi istraživanje za područje cijele države, već može provesti istraživanje i samo za lokalno tržište ili za manji broj proizvoda. Pored istraživanja tržišta po narudžbi, kontinuirano provodimo i vlastita istraživanja pa su Vam dostupni i gotovi rezultati naših istraživanja i to po puno povoljnijim cijenama jer su to već dovršeni projekti.


Link prema opširnijim informacijama o uslugama istraživanja tržišta

Info - Poslovni forum d.o.o.