POMOĆ - POJAŠNJENJA
Dodaci za još bolje pozicije na tražilicama

Da bi imali vlastite web stranice, kako se to popularno kaže, morate naručiti minimalno: CMS, hosting i domenu.
Te tri stvari su obavezne, to je osnovni komplet da bi bili prisutni na Internetu.

CMS Rotor sa dodatnim stranicama ne spada u obveznu narudžbu, ali ga preporučujemo svima koji žele bolje pozicije na tražilicama.
Bolja pozicija na tražilicama donosi veći broj posjetitelja, što opet znači da možete bolje promovirati svoje usluge, imati više novih kupaca ili klijenata...

Na Internetu postoje, ne tisuće, već milijuni web stranica u kojima se spominju riječi po kojima i vi želite biti prvi u rezultatima pretraživanja. Da bi bili bolji i jači od konkurencije, morate imati veći broj stranica od njih posvećenih određenoj temi odnosno "ključnim riječima". Pretpostavimo npr. da se bavite proizvodnjom ili prodajom namještaja. Upišite na Google pojam namještaj i vidjet ćete da postoji preko 6 milijuna web stranica gdje se koristi riječ namještaj. Spominje se čak i na web stranicama i onih koji se uopće ne bave prodajom ili proizvodnjom namještaja, već su tu riječ upotrijebili i u nekom sasvim drugom kontekstu.

Zaključak se nameće sam po sebi. Ukoliko želite konkurirati i biti među prvim rezultatima na tražilicama, nije dovoljno napraviti bilo kakve web stranice, sa malo članaka i teksta, već morate imati veliki portal sa velikim brojem članaka odnosno velikim brojem pojedinačnih web stranica. Pisanje članaka zahtjeva vrijeme, a vrijeme je novac. I nije lako smisliti što ćete napisati na 1000 stranica. A da i imate ideje o čemu pisati, za napisati 1000 članaka treba Vam najmanje 1000 radnih sati. Po 8 sati dnevno, to je neprekidno pisanje članaka čak punih 125 dana! Vjerojatno bi se to proteglo i na preko 180 dana. Dakle, preko pola godine uopće ne bi radili svoj posao već bi samo pisali članke.

Može li jednostavnije i brže?

Već iz samog naziva (CMS Rotor) vidljiva je svrha tih dodatnih stranica. Dakle, nakon što Vi unesete svoj redovni sadržaj u svoj CMS, CMS Rotor iz tog sadržaja automatski izgenerira dodatne pojedinačne web stranice.
Te dodatne stranice su u zasebnoj cjelini, tako da ne ometaju preglednost Vašeg redovnog sadržaja. Posjetitelj ne zna niti treba znati da imate te dodatne stranice, one su u pozadini CMS-a i isključivo zbog tražilica.
Na svakoj od tih stranica je neka druga kombinacija rečenica iz Vaših redovnih članaka. Svaka web stranica je unikatna i nema dupliranja istovjetnog sadržaja. Kod Loto igre, imate npr. 45 brojeva od kojih se izvlači kombinacija od 6 brojeva. Znate li koliki je mogući broj kombinacija kad se izvlači po 6 brojeva od 45. Ukupno je moguće 8.145.060 kombinacija!
U CMS Rotoru se kombinira po desetak rečenica, što daje još veći broj kombinacija od Loto igre!

Forsiranje određenih rečenica koje ujedno sadrže ključne riječi koriste svi veliki web portali. Svi ste vidjeli web portale od npr. Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, BUG-a, Podravke, Konzuma, Kauflanda i drugih većih tvrtki koje su prepoznale sve prednosti Internet marketinga. Svi ti web portali uz svaki članak koji objave, forsiraju i ponavljaju naslove i sadržaje iz drugih članaka. Određene rečenice i naslovi se stalno ponavljaju. Zašto to rade? Zato da bi bolje kotirali na tražilicama koje vraćaju rezultate po osnovi frekvencije ključnih riječi, jer ako niste na tražilicama Vi kao i da ne postojite. Na kraju postanu toliko sveprisutni da za njih znate i bez tražilica.

Međutim, sjetite se sada web stranica nekog prosječnog obrtnika iz susjedstva. Kakav je koncept njegovih web stranica? Nema ponavljanja naslova i najava. Ima ukupno 5-6 članaka i isto toliko naslova i to je to. Naravno da su svi veliki ispred njega, a on ima web stranice sa kojima mu je kao i da ih i nema. Može on imati i lijepe web stranice, oku ugodne, no sve mu je to bez smisla jer ima 5-6 članaka sa malo teksta, a time i sa malo ključnih riječi te ga stoga tražilice ne smatraju bitnim...
Jedan od razloga zašto i male tvrtke nemaju takve web portale sa kojima bi se probijali, je i taj što cijena izrade, takvih web stranica kakve imaju vodeći portali, iznosi i po nekoliko desetina tisuća eura. Mala tvrtka ili obrtnik nema toliko novaca da bi toliko uložio u web portal, a da ih i ima, mentalitet našeg čovjeka je da će prije za taj novac kupiti BMW, Mercedes ili Audi, nego da će toliki iznos uložiti u izradu web stranica, iako bi mu to ulaganje vrlo brzo donijelo proširenje poslova, pokriće troškova i dodatnu zaradu. No, od sada se može razviti veliki i jaki web portal i bez velikih troškova.

U Poslovnom forumu d.o.o. razvili smo posebnu web aplikaciju naziva CMS Rotor, gdje po cijeni istoj ili nižoj od cijene izrade najobičnijih web stranica možete imati jaki web portal. Za cijenu koju bi inače platili kod raznih samoproglašenih webmastera za svega 5-6 stranica, kod Poslovnog foruma d.o.o. dobivate moćnu web aplikaciju naziva CMS Rotor koja vam automatski generira više stotina ili tisuća dodatnih stranica.

U narudžbenici možete kod narudžbe CMS-a odmah naručiti CMS Rotor sa najmanje 500, a najviše 5000 dodatnih stranica. To je sasvim dovoljan broj sada kad tek pokrećete vaše stranice. Ukoliko ćete nakon nekog vremena htjeti naručiti još dodatnih stranica, za kasnije nadogradnje moći ćete nas i naknadno kontaktirati. S obzirom da tek pokrećete svoje stranice, nemamo posebne preporuke da li da naručite CMS Rotor sa npr. 500 ili 3000 dodatnih stranica, osim naravno, da što je veći broj stranica, to je i Vaša reklama jača. Isto kao i da razmišljate o postavljanju plakata po ulicama Vašeg grada; naravno da ćete imati jači marketing ako se tiskali i zalijepili 3000 plakata, nego ako ste zalijepili samo 500 plakata.

Kao što smo uvodno naveli, CMS Rotor sa dodatnim stranicama ne spada u obveznu narudžbu, ali ga preporučujemo svima koji žele još bolje pozicije na tražilicama.