POMOĆ - POJAŠNJENJA
HOSTING
Usluga smještaja stranica na web serveru naziva se web hosting. Hosting je smještaj web stranica tj. cjelokupnog internet sadržaja na web server, tako da taj sadržaj bude dostupan svima koji koriste Internet. Web server je posebno računalo na kojem se nalaze web stranice i drugi internet sadržaj.
Ukoliko želite imati svoje web stranice, morate imati pored samih stranica i prostor (hosting) gdje se te stranice postavljaju kako bi bile stalno dostupne svim korisnicima Interneta, a da bi se tim stranicama moglo pristupiti, one moraju imati i svoju adresu (adresa web stranica naziva se domena).

Svi koji imaju web stranice plaćaju i za hosting. Hosting se plaća odnosno zakupljuje godišnje.
Naravno, kada prvi puta naručujete web stranice, morate zakupiti i hosting.
Kasnije za CMS stranice više ne plaćate, a hosting produžujete svake godine, jednom godišnje, prema datumu prvog uzimanja hostinga.
Hosting mora biti na našim serverima (naručen kod nas), a ne da je eventaulano naručen negdje drugdje.

Hosting Vam ujedno omogućuje i e-mail adrese i to adrese prema nazivu Vaše domene, npr. kao što mi imamo e-mail  info@poslovniforum.hr

Koji hosting odabrati?

U narudžbenici možete odabrati jedan od dva ponuđena hosting paketa:
# Model DYNAMIC - 1000 MB  ili
# Model SMART - 2000 MB

Oba modela su iste kvalitete, razlika nije u tome da je neki bolji, već je razlika samo u veličinama.
Tako npr. ako se odlučite za model DYNAMIC možete objaviti u svojim CMS stranicama 1000 MB tekstova, slika, dokumenata...
Tekst zauzima minimalno prostor, vjerojatno ste primijetili i u npr. Wordu da ako je samo tekst, da takvi dokumenti nisu veliki. Slike su te koje su u pravilu nešto veće, iako kad objavljujete slike na web stranicama, njima se automatski smanjuje "težina" pa nisu više po 1 ili 2 MB kao kad su u originalu sa digitalnog fotoaparata.
Dakle, ako naručite i model DYNAMIC, imate mogućnost objaviti i preko 1000 slika, što je za većinu korisnika sasvim zadovoljavajuće.
Ako odmah znate da ćete biti aktivni, naravno, isplativije je naručiti duplo veći prostor (Model SMART) jer cijena tog modela nije duplo veća, već samo dodatnih 100 kuna.
Ako će Vam trebati i preko 2000 MB prostora, niti to nije problem, uvijek Vam možemo povećati prostor za duplo, npr. na 4000 MB i više uz minimalnu nadoplatu (100 kuna).

Po pitanju e-mail adresa, na hosting paketu DYNAMIC možete otvoriti do 100 e-mail adresa, a na hostingu SMART do 200 e-mail adresa.