Klikni za pregled priloga
PREGLED SVIH USLUGA ZA PODUZETNIKE


PRETRAŽIVANJE
svih objavljenih tekstova 

Kontakt:
Poslovni Forum d.o.o.

info@poslovniforum.hr
Tel: 091/7832377

Ažurirano: 29. 9. 2016.TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar

TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar - TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar - TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar - TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar - TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar - TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar - TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar - TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar - TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar - TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar - TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar - TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar - TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar - TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar


Fotografije sa otvorenja; 21.11.2006.


Razine s trgovačkim objektima: 5
Površina galerija i trgova: 11.376 m2
Površina centra: 62.292 m2
Broj parkirnih mjesta: 2.100
Površina parkirališta: 53.724 m2
Ukupna korisna površina 127.824 m2
Razine parkirališta: 7 + pod zemljom: 3
Poslovni toranj: 15 razina površine 11.800 m2


Dana 21.11.2006. otvoren je jedan od najvećih trgovačkih centara u ovom dijelu Europe. Suvremen i elegantan trgovački centar sadrži 8 megastore dućana i čak 150 trgovina s neviđenom ponudom od odjeće i obuće do tehnike i uređenja doma.

Napokon je otvoren Tower centar Rijeka, najveći trgovački centar u ovom dijelu Europe, na čiju se realizaciju čekalo više od jednog desetljeća uz niz neizvjesnosti i mijene vlasnika, koje su pratile projekt. U konačnici, talijanski partner i investitor Gruppo Policentro preuzeo je projekt i dovršio gradnju investiravši u projekt trgovačkog centra 150 milijuna eura. Tower centar Rijeka od danas je otvoren za sve kupce, a jučer su novinari, pa i dio javnosti, u popodnevnim satima imali priliku razgledati kupovni centar neposredno prije otvorenja.

Trgovački centar nalazi se na istoku grada, na Pećinama; uz njega niče veliki toranj poslovno-stambene namjene visine 15 katova čiji se dovršetak najavljuje za nekoliko mjeseci. Riječki Tower centar trenutno je najveći trgovački centar u Hrvatskoj, a svojom arhitektonskom fizionomijom i koncepcijom nalikuje tršćanskom Torri d Europa. Kada bude u punom pogonu, riječki trgovački centar može računati na potencijalno tržište od otprilike šest milijuna posjetitelja godišnje. Predstavnik Policentra Lino Lemi je među ostalima naveo da se uskoro otvara sličan trgovački centar u blizini Milana. Policentro upravlja s oko 40 trgovačkih centara većinom smještenih u Italiji, ali i nekolicinom u inozemstvu. Sjedište tvrtke koja upravlja novim riječkim Tower centrom je u Rijeci.

Tower centar Rijeka smješten je na ukupnoj površini od oko 130.000 četvornih metara od kojih 52.400 metara površine pripada trgovinama. Otvara se 150 malih i srednjih trgovina renomiranih domaćih i inozemnih proizvođača i distributera robe, zatim šest velikih trgovačkih površina te jedan hipermarket na 8000 kvadrata, sličan Pamvomu u prizemlju tršćanskog Torrija, koji u Rijeci otvara Konzum.

Cijeli trgovački centar nikao je na pet etaža i tri podzemne u kojima su garaže s 2100 parkirališnih mjesta. Osim trgovina, Tower centar uskoro će na posljednjem katu otvoriti 8 multipleks kinodvorana. Uz njih, na zadnjem katu kojim dominira golema staklena stropna kupola, posjetiteljima je na raspolaganju izbor restorana, od tipičnih do onih brze prehrane, igraonice za djecu te fitness, odnosno centar za njegu i ljepotu tijela.

Video prilog o otvorenju Tower centra na Nova TV


TOWER CENTER RIJEKA, Trgovački centar