POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA

535

Na temelju članka 10. stavak 5. Zakona o obrtu (»Narodne novine«, broj 49/03 – pročišćeni tekst) ministar za gospodarstvo, rad i poduzetništvo donosi

RJEŠENJE

o utvrĐivanju cijene obrtnice

Članak 1.

Ovim Rješenjem utvrđuje se cijena obrtnice, koju izdaju nad­ležni uredi državne uprave u županijama, odnosno Ured Grada Zagreba.

Članak 2.

Za izdanu obrtnicu fizička osoba plaća 200,00 kn.

Plaćanja cijene obrtnice oslobođene su:

– fizičke osobe koje otvaraju obrt na područjima određenim Zakonom o područjima posebne državne skrbi i Zakonom o otocima,

– fizičke osobe navedene u programima zbrinjavanja kojih je potpisnik Ministarstvo s drugim ministarstvima i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, branitelji kao i osobe prijavljene na Zavodu za zapošljavanje starije od 45 godina ili s najmanje 20 godina radnog staža,

– fizičke osobe koje temeljem Programa zapošljavanja, poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva i sprječavanja sive ekonomije u turizmu – »Poticaj za uspjeh« registriraju obrt za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u smještajnim objektima vrste: hoteli, pansioni, aparthoteli ili kampovi, kapaciteta ne većeg od 40 soba ili 20 apartmana ili 100 kamp jedinica.

U slučaju zajedničkog obavljanja obrta za jednu izdanu obrtnicu plaća se iznos iz stavka 1. ovog članka.

Za svaku sljedeću izdanu obrtnicu plaća se 60,00 kn.

Članak 3.

Novčani iznos iz članka 2. ovog Rješenja, fizička osoba uplatit će u Državni proračun RH na žiro-račun broj 1001005-1863000160 i pozivom na broj: 62-7137-23472-19.

Članak 4.

Novčana sredstva prikupljena na temelju ovoga Rješenja, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, upotrijebit će za podmirenje troškova nastalih u svezi s tiskanjem i izdavanjem obrtnica.

Preostala sredstva koristit će se za nabavku informatičke i druge opreme potrebne za uspostavu i održavanje obrtnog registra i jedinstvenog informacijskog sustava, te za aktivnosti na unaprjeđivanju obrtništva.

Članak 5.

Uredi državne uprave u županijama nadležni za izdavanje obrtnica, odnosno Ured Grada Zagreba, dužni su osigurati čuva­nje i skladištenje obrtnica kao javnog dokumenta, te voditi evidenciju o zaprimljenim i izdanim obrtnicama.

Članak 6.

Ovo Rješenje stupa na snagu danom objavljivanja u »Narod­nim novinama«.

Danom stupanja na snagu ovog Rješenja prestaje važiti Rješenje o utvrđivanju cijene obrtnice (»Narodne novine«, broj 86/01 i 140/02).

Klasa: 311-01/05-01/41
Urbroj: 526-12/05-2
Zagreb, 23. veljače 2005.

Ministar
Branko Vukelić, v. r.
  LINK NA NASLOVNU STRANICU POSLOVNOG FORUMA  
   
POSLOVNI PORTAL TVRTKE POSLOVNI FORUM d.o.o. - Internet i poslovne usluge - Ponuda za poduzetnike
CMS Vam omogućava da pružite brzu i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu i o svim proizvodima i uslugama.
Obračate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate s postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, poboljšavate svoje poslovanje i otvarate nove poslovne prigode za Vaše poduzeće ili obrt. U usporedbi s drugim medijima, Internet Vam omogućava brže i kvalitetnije oglašavanje uz znatno manje troškove.
Zašto tisuće potencijanih kupaca ili klijenata prepuštati konkurenciji!?

Naručite i koristite CMS - Predstavite svoju tvrtku, obrt ili udrugu! - Predstavite svoje proizvode i usluge!
 
 
  LINK NA PREGLED SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA  

Poslovni forum d.o.o. sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala www.poslovniforum.hr koristite na vlastitu odgovornost i Poslovni forum d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem bilo kojeg sadržaja. Zabranjeno je kopiranje sadržaja na druge web stranice, ali možete postaviti link prema ovim stranicama na svoje web stranice.


Web imenik - Poslovni linkovi: Istraživanje i analiza tržišta - Poslovni izvještaji i pregledi - Internet marketing - Izrada web stranica - Izrada CMS stranica - Hosting i zakup domena - Imenici i baze podataka - Poslovni ugovori - Poslovni planovi za kredite - Poslovne usluge i ponude - Trgovačko posredovanje - Poslovna psihologija - Poslovni programi - Oglasi - Korisni linkovi - Besplatno za poduzetnike - Poslovni forum - Primjeri ugovora - CMS izrada web stranica - Izrada poslovnih stranica - Web Express - Poslovne novine - Poslovni vjesnik - Programi - Trgovina - Berlin - London - Software - Avon


POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga