POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA

534

Na temelju članka 60. stavka 8. Zakona o zaštiti potrošača (»Narodne novine«, broj 96/2003) ministar nadležan za gospodarstvo u suglasnosti s ministrom nadležnim za financije donosi

ODLUKU

o JEDINSTVENOJ METODI izRAČUNA realne GODIŠNJe kamatne stope Na potroŠaČke kredite

I.

Ovom odlukom propisuje se jedinstvena metoda izračuna realne godišnje kamatne stope na potrošačke kredite.

II.

Realnom godišnjom kamatnom stopom se na godišnjoj razini izjednačava sadašnja vrijednost svih budućih i postojećih obveza dogovorenih između zajmodavca i potrošača.

III.

Zajmodavac je dužan izračunati realnu godišnju kamatnu sto­pu i predočiti je potrošaču. Podaci o kamatnim stopama na kredite koje zajmodavac oglašava u svojim prostorijama te komercijalne poruke i oglasi u javnim medijima koji izravno ili neizravno predočuju kamatu ili neki drugi iznos koji se smatra dijelom cijene kredita, obvezno trebaju sadržavati i realnu godiš­nju kamatnu stopu.

Realna godišnja kamatna stopa ne smije biti manje uočljiva od drugih podataka te se zajmodavac pri njezinu iskazivanju treba koristiti izrazom »realna godišnja kamatna stopa«. Kod ponav­ljanja toga izraza može se koristiti i kraticom »RGKS«.

Realnu godišnju kamatnu stopu zajmodavac je dužan predo­čiti potrošaču prije primanja njegova zahtjeva za odobrenje kredita, kao i prije sklapanja ugovora o potrošačkom kreditu. Takav se iskaz, ako nije riječ o komunikaciji telefonom ili drugim sličnim sredstvom, daje u pisanu obliku.

IV.

Pri zasnivanju kreditnog odnosa s potrošačem zajmodavac je dužan potrošaču uručiti otplatnu tablicu s jasno iskazanom realnom godišnjom kamatnom stopom.

Otplatnu tablicu zajmodavac je dužan priložiti svojoj kreditnoj dokumentaciji.

Za ugovore o kreditu koji su zaključeni prije početka primjene ove odluke zajmodavac je, na zahtjev potrošača, dužan izraditi otplatnu tablicu za preostalo razdoblje do dospijeća.

V.

Metodologija izračuna realne godišnje kamatne stope na potrošačke kredite propisana je Uputom za primjenu Odluke o jedinstvenoj metodi izračuna realne godišnje kamatne stope na potrošačke kredite, koja je sastavni dio ove Odluke.

VI.

Ova Odluka primjenjuje se na sve zajmodavce koji nude potrošačke kredite potrošačima u Republici Hrvatskoj, uključu­ju­ći i banke kada nude potrošačke kredite.

Na banke se na ovu vrstu kredita također primjenjuju i propisi temeljeni na zakonu kojim se propisuje poslovanje banaka.

VII.

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«, a primjenjivat će se od šezdesetog dana nakon objave.

Klasa: 330-01/04-01/131
Urbroj: 526-05-05-11
Zagreb, 23. veljače 2005.

Ministar
gospodarstva, rada i poduzetništva
Branko Vukelić, v. r.
 

Napomena: prilozi su ispušteni u ovom neslužbenom info pregledu
  LINK NA NASLOVNU STRANICU POSLOVNOG FORUMA  
   
POSLOVNI PORTAL TVRTKE POSLOVNI FORUM d.o.o. - Internet i poslovne usluge - Ponuda za poduzetnike
CMS Vam omogućava da pružite brzu i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu i o svim proizvodima i uslugama.
Obračate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate s postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, poboljšavate svoje poslovanje i otvarate nove poslovne prigode za Vaše poduzeće ili obrt. U usporedbi s drugim medijima, Internet Vam omogućava brže i kvalitetnije oglašavanje uz znatno manje troškove.
Zašto tisuće potencijanih kupaca ili klijenata prepuštati konkurenciji!?

Naručite i koristite CMS - Predstavite svoju tvrtku, obrt ili udrugu! - Predstavite svoje proizvode i usluge!
 
 
  LINK NA PREGLED SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA  

Poslovni forum d.o.o. sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala www.poslovniforum.hr koristite na vlastitu odgovornost i Poslovni forum d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem bilo kojeg sadržaja. Zabranjeno je kopiranje sadržaja na druge web stranice, ali možete postaviti link prema ovim stranicama na svoje web stranice.


Web imenik - Poslovni linkovi: Istraživanje i analiza tržišta - Poslovni izvještaji i pregledi - Internet marketing - Izrada web stranica - Izrada CMS stranica - Hosting i zakup domena - Imenici i baze podataka - Poslovni ugovori - Poslovni planovi za kredite - Poslovne usluge i ponude - Trgovačko posredovanje - Poslovna psihologija - Poslovni programi - Oglasi - Korisni linkovi - Besplatno za poduzetnike - Poslovni forum - Primjeri ugovora - CMS izrada web stranica - Izrada poslovnih stranica - Web Express - Poslovne novine - Poslovni vjesnik - Programi - Trgovina - Berlin - London - Software - Avon


POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga