POKLON BON u vrijednosti 500 kuna
Besplatni poklon bon u vrijednosti 500 kuna koji možete iskoristiti Vi ili ga pokloniti drugoj osobi ili poslovnom subjektu. Pravi poklon za Vas ili Vaše poslovne partnere koji možete iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje i marketing.
Link na poklon bon - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 

MINISTARSTVO MORA, TURIZMA, PROMETA I RAZVITKA

278

Na temelju članka 40. stavak 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (»Narodne novine«, broj 105/04.) ministar mora, turizma, prometa i razvitka u suglasnosti s ministrom zdravstva donosi

PRAVILNIK

O ZNAKU PRISTUPAČNOSTI

Članak 1.

Ovim Pravilnikom propisuje se značenje, oblik, sadržaj, boja, dimenzije, mjesto postavljanja znaka pristupačnosti u vozilu kojim se prevoze osobe s invaliditetom, uvjeti za njegovo izdavanje, te način obilježavanja parkirališnog mjesta za vozila kojima se prevoze osobe s invaliditetom.

Članak 2.

(1) Pravo na znak pristupačnosti ima osoba s invaliditetom čiji su donji ekstremiteti bitno oštećeni tako da onemogućavaju normalno kretanje. Oštećenje donjih ekstremiteta mora biti najmanje 70 posto.

(2) Vozila osoba s invaliditetom, kao i vozila udruga osoba s invaliditetom mogu biti obilježena međunarodnim znakom invalida, a pravo na parkiranje mogu ostvariti samo uz predočenje znaka pristupačnosti.

(3) Znak pristupačnosti važi samo kada vozilom upravlja osoba s invaliditetom iz stavka 1. ovog članka ili se ta osoba nalazi u vozilu.

(4) Pravo koje proizlazi iz znaka pristupačnosti ne može koristiti osoba koja nije osoba s invaliditetom.

 Članak 3.

Znak pristupačnosti omogućava parkiranje vozila kojima se prevoze osobe s invaliditetom na parkirališna mjesta koja su u tu svrhu posebno obilježena.

Članak 4.

(1) Znak pristupačnosti izdaje ured državne uprave u županiji nadležan za promet, odnosno upravno tijelo Grada Zagreba nadležno za promet (u daljnjem tekstu: nadležno tijelo).

(2) Osoba s invaliditetom iz članka 2. stavak 1. ovog Pravil­nika podnosi zahtjev za izdavanje znaka pristupačnosti nadležnom tijelu. Uz zahtjev se prilaže rješenje Hrvatskog zavoda mirovinskog i invalidskog osiguranja o postotku oštećenja donjih ekstremiteta na temelju liste tjelesnih oštećenja, te fotografija podnositelja zahtjeva.

(3) Udruga osoba s invaliditetom uz zahtjev prilaže rješenje o registraciji i dokaz da su njeni članovi osobe s invaliditetom iz članka 2. stavak 1. ovoga Pravilnika.

Članak 5.

Nadležno tijelo izdaje rješenje o znaku pristupačnosti na ime osobe s invaliditetom iz članka 2. stavak 1. ovoga Pravilnika, odnosno udruge osoba s invaliditetom za razdoblje od deset godina.

 Članak 6.

(1) Nadležno tijelo vodi upisnik o izdanim znakovima pristu­pačnosti.

(2) Preslik rješenja o znaku pristupačnosti nadležno tijelo dos­tavlja Hrvatskom registru osoba s invaliditetom.

Članak 7.

(1) Znak pristupačnosti ima oblik pravokutnika dimenzija 100 x 170 mm, plave je boje s obrubom bijele boje širine 5 mm. Podijeljen je na dva dijela. Na lijevom dijelu je u bijeloj boji određeno mjesto namijenjeno za fotografiju, te mjesta za upisivanje podataka, a u desnom dijelu ucrtan je međunarodni simbol za osobe s invaliditetom u bijeloj boji. Fotografija osobe koja je ostvarila pravo na znak pristupačnosti mora biti u donjem desnom dijelu obilježena malim pečatom nadležnog tijela koje je izdalo rješenje.

(2) Tekstualni dio upisuje se u lijevoj polovici znaka pristu­pačnosti ispod fotografije, u za to određena mjesta bijele boje, koja sadrže:

1. serijski broj znaka,

2. naziv nadležnog tijela,

3. broj rješenja,

4. ime i prezime osobe i adresa,

5. vrijeme do kada važi.

(3) Znak pristupačnosti jedinstven je za cijelo područje Republike Hrvatske i mora imati zaštitni kod i broj.

(4) Znak pristupačnosti prikazan je na crtežu u prilogu ovoga Pravilnika i njegov je sastavni dio.

Članak 8.

Znak pristupačnosti izrađuje se od odgovarajućeg debljeg papirnatog materijala koji mora imati određenu zaštitu, s mogućnosti plastificiranja nakon lijepljenja fotografije osobe s invaliditetom i upisivanja podataka.

Članak 9.

Znak pristupačnosti stavlja se ili privremeno lijepi u donji lijevi kut prednjeg vjetrobranskog stakla vozila.

Članak 10.

Vozila kojima se prevoze osobe s invaliditetom iz članka 2. stavka 1. ovoga Pravilnika mogu biti obilježena međunarodnim znakom za osobe s invaliditetom. Pravo na rezervirano parkirno mjesto za osobe s invaliditetom može se koristiti samo uz znak pristupačnosti.

Članak 11.

(1) Mjesto rezervirano za parkiranje vozila osoba s invaliditetom iz članka 2. stavka 1. ovoga Pravilnika mora imati na kolniku ucrtane rubne crte i simbol koji označava parkirno mjesto rezervirano za osobe s invaliditetom žute boje.

(2) Mjesto iz stavka 1. ovoga članka mora biti obilježeno i znakom »parkirališta« s dopunskom pločom koja označava parkirno mjesto rezervirano za osobe s invaliditetom.

Članak 12.

(1) Posebni znakovi za označavanje vozila invalida izdani na temelju Pravilnika o posebnom znaku za označavanje vozila invalida (»Narodne novine«, broj 12/93. i 47/94.) prestaju važiti istekom roka od tri mjeseca od dana stupanja na snagu ovoga Pravilnika.

(2) Znakovi pristupačnosti prema ovom Pravilniku izdavat će se po podnesenom zahtjevu, ako su za to ispunjeni uvjeti propisani Zakonom o sigurnosti prometa na cestama i ovim Pravilnikom.

Članak 13.

Danom stupanja na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o posebnom znaku za označavanje vozila invalida (»Narodne novine«, broj 12/93. i 47/94.).

Članak 14.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 011-01/04-02/88

Urbroj: 530-01-04-03

Zagreb, 10. prosinca 2004.

Ministar
Božidar Kalmeta, v. r.


Napomena: prilozi u obliku slika su ispušteni u ovom neslužbenom info pregledu

 
  LINK NA NASLOVNU STRANICU POSLOVNOG FORUMA  
   
POSLOVNI PORTAL TVRTKE POSLOVNI FORUM d.o.o. - Internet i poslovne usluge - Ponuda za poduzetnike
CMS Vam omogućava da pružite brzu i detaljnu informaciju o Vašem poduzeću ili obrtu i o svim proizvodima i uslugama.
Obračate se novim potencijalnim kupcima i kvalitetnije komunicirate s postojećim, povećavate bazu dobavljača, dobivate pristup tržištima i segmentima koji su Vam dosad bili nedostupni - ukratko, poboljšavate svoje poslovanje i otvarate nove poslovne prigode za Vaše poduzeće ili obrt. U usporedbi s drugim medijima, Internet Vam omogućava brže i kvalitetnije oglašavanje uz znatno manje troškove.
Zašto tisuće potencijanih kupaca ili klijenata prepuštati konkurenciji!?

Naručite i koristite CMS - Predstavite svoju tvrtku, obrt ili udrugu! - Predstavite svoje proizvode i usluge!
 
 
  LINK NA PREGLED SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA  

Poslovni forum d.o.o. sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala www.poslovniforum.hr koristite na vlastitu odgovornost i Poslovni forum d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem bilo kojeg sadržaja. Zabranjeno je kopiranje sadržaja na druge web stranice, ali možete postaviti link prema ovim stranicama na svoje web stranice.


Web imenik - Poslovni linkovi: Istraživanje i analiza tržišta - Poslovni izvještaji i pregledi - Internet marketing - Izrada web stranica - Izrada CMS stranica - Hosting i zakup domena - Imenici i baze podataka - Poslovni ugovori - Poslovni planovi za kredite - Poslovne usluge i ponude - Trgovačko posredovanje - Poslovna psihologija - Poslovni programi - Oglasi - Korisni linkovi - Besplatno za poduzetnike - Poslovni forum - Primjeri ugovora - CMS izrada web stranica - Izrada poslovnih stranica - Web Express - Poslovne novine - Poslovni vjesnik - Programi - Trgovina - Berlin - London - Software - Avon


POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga