POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Želite poboljšati svoje poslovanje? Želite povećati prodaju? Tvrtka vam je u krizi ili pred zatvaranjem? Imate sve manje kupaca? Slaba je potražnja za vašim uslugama? Opada vam promet i dobit? Svakim danom imate sve manje posla?
Link na pregled ponude - Poslovne usluge za poduzetnike - Iskoristite popuste!
 

 

 
IZRADA WEB STRANICA ZA PODUZETNIKE
Izrada web stranica po izuzetno povoljnim cijenama. Izrada internet stranica koje možete uvijek samostalno ažurirati bez ikakvih dodatnih troškova. Objavite neograničeni broj tekstova, objavite sve ponude, akcije, oglase, kataloge...
Link za opširnije informacije o povoljnoj izradi kvalitetnih CMS web stranica
 

 

 
POSLOVNE INFORMACIJE, SAVJETI I ANALIZE
Potražite sve informacije o poslovanju u Hrvatskoj, pravne, porezne i druge savjete, informacije o internet oglašavanju i marketingu, rezultate istraživanja tržišta, poslovne analize, informacije o kreditima za poduzetnike, poticajima...
Kontaktirajte nas ukoliko su Vam potrebne poslovne informacije
 

 

 
PRIMJERI UGOVORA, POSLOVNIH PLANOVA, IMENICI, BAZE PODATAKA
Korisni primjeri ugovora, obrasci, primjeri poslovnih planova, imenici za direktni marketing, usluga sastavljanja imenika i baza podataka po Vašim potrebama, pretraživanje baza podataka, trgovačko zastupanje i posredovanje...
Informirajte se o našim uslugama - Isplati se!
 

 

 

 
NAPOMENA!
U nastavku je sadržaj web stranice koja je izrađena prije dosta vremena. S obzirom na protek vremena, neke od informacija možda više nisu aktualne. Za aktualne i ažurirane informacije, posjetite naslovnu stranicu ovog web portala.
Link na naslovnu stranicu web portala www.poslovniforum.hr
 

 
 Poslovni Forum - naslovna      Baza podataka      Primjer baze      Adresar      WEB katalog      Izrada WEB stranica

 I N F O

 Encyclopedia Touristica


Projekt pod nazivom “Encyclopedia Touristica”,  je interaktivno-multimedijalni vodič kroz turističku, kulturnu, gastronomsku i povijesnu ponudu, a pokriva cjelokupno područje Republike Hrvatske, sa svim njenim županijama, velikim brojem općina, preko 109 gradova i drugih naseljenih mjesta, uz mnoštvo multimedijalnih dodataka (animacije, audio i video sadržaji) te slikovnih ilustracija koje obogaćuju cijelu enciklopediju.

Distribucija enciklopedije se priprema na računalnim CD Romovima, sa mnoštvom multimedijalnih dodataka i naprednih opcija,
koje će, u sprezi sa turističkim Internet pretraživačem koji smo pokrenuli prije godinu dana omogučiti mnogo napredniju, kvalitetniju i bržu opskrbu posjetitelja, putnika i turista sa potrebnim informacijama o turističkoj, kulturnoj, povijesnoj i gastronomskoj ponudi Republike Hrvatske, a kasnije i drugih zemalja Europe.

U nastavku se prikazuju pojedini aspekte koncepcije enciklopedije, te pobliže beneficije koje krajnji korisnici korištenjem enciklopedije dobivaju.

Početna stranica

Prilikom programiranja enciklopedije koristimo se najmodernijim informatičkim tehnologijama, te tako za potrebe prikaza cijele republike Hrvatske detaljno raščlanjujemo sve bitne informacije, po interesantnim kategorijama.

Početna stranica projekta za republiku Hrvatsku sadrži umanjenu digitaliziranu kartu Hrvatske, sa mogučnošću povečavanja, a na kojoj su vidljiva sva naseljena mjesta iznad 2.000 stanovnika, te sa ucrtanim svim cestovnim, željezničkim i riječnim prometnim pravcima.
Navigacija po digitaliziranoj auto-karti je vrlo jednostavno riješena, te je omogučen ispis pojedine regije ili interesantnog područja na pisač, kako bi se putnici jednostavnije snašli na našim prometnicama.

Osim toga, na prvoj stranici nalazimo i:
- izbornik za brzi prelaz na pojedine županije,
- izbornik za prikaz prirodnih ljepota (Nacionalni parkovi i Parkovi Prirode),
- izbornik sa osnovnim informacijama o Hrvatskoj
- mogućnost brzog pretraživanja cijelog projekta po ključnim riječima,
- mogućnost odabira jezika na kojem će se projekt koristiti, te na kraju
- izbornik za brzi odabir pojedinog interesantnog grada ili naselja.
Osim toga, na početnoj stranici nalazimo i reklamne poruke interesantnijih, večih turistički usmjerenih objekata i ustanova.

Prikaz županija

Stranice za prikaz županija daju brz i jednostavan pregled grba i naziva županije, prikaz smještaja županije na umanjenoj digitaliziranoj kart RH, generalne servisne informacije o županiji, prikaz regija u kojima se županija nalazi (Posavina, Moslavina, Baranja…), izbornike za brzi prijelaz na:
- prirodne ljepote; - na stranicama županija, prirodne ljepote se navode kao refrenca, sa linkovima (vezama) prema zasebnim stranicama prirodnih ljepota koje se nalaze na području pojedine, odabrane županije.
- pregled sadržaja; - prikaz ostalih sadržaja koji se ne mogu svrstati pod pojedine gradove ili naselja, ili su u vlasništvu županije.
- pregled događanja; - kalendar događanja na županijskoj razini sa godišnjim pregledom događanja.
- izbornik za odabir pojedinih gradova i naselja; - odabirom pojedinog grada ili naselja na podrucju županije, prelazi se odmah na stranice odabranog grada, sa njegovim potpunim prikazom.

Sa stranica županije, moguće je otvoriti i pojedine regije u kojima se županija nalazi, kako bi se vidjele specifičnosti svake pojedine regije. Tako se prilikom prikaza regije, opširnim tekstualnim opisima daje prikaz regije, njene specifičnosti u odnosu na druge regije, prikaz kulturnog i povijesnog nasljeđa, i druge interesantne činjenice, a sve to oplemenjeno sa mnoštvom ilustrativnih fotografija, te kraćim audio i video zapisima koji prikazuju kulturno nasljeđe svake pojedine regije.
Na stranicama regija se također nalaze veze prema prirodnim ljepotama, kao i drugim interesantnim temama koje se obrađuju u drugim dijelovima enciklopedije.

Prikaz prirodnih ljepota

Prikaz prirodnih ljepota (Nacioanalni parkovi i Parkovi Prirode) su dio vodiča kojem se posvećuje posebna pažnja.
Prilikom prikaza prirodnih ljepota, dajemo detaljne opise, smještaja, površine i karakteristika pojedinog interesantnog parka.
Osim toga, navodimo i velik dio njegovih specifičnosti u odnosu na druge parkove.
Karakterističnost prikaza parkova na našem vodiču je i lista biljnih i životinjskih vrsta koje na tom području obitavaju, u obliku listinga.
Jednostavnim klikom miša na pojedinu biljnu ili životinjsku vrstu, otvara se novi prozor, u kojem se može vidjeti naziv i fotografija biljne ili životinjske vrste, te u nekim slučajevima i opisi njenih karakteristika.
Prilikom prikaza životinjskih vrsta, gdje god je to moguće dajemo i primjer glasanja prikazane životinje.

Cilj nam je, između ostalog, istaknuti potrebu očuvanja živog svijeta koji nas okružuje, te zainteresiranim čitateljima omogučiti prepoznavanje biljnih i životinjskih vrsta koje nas okružuju, te nužnost shvaćanja njihove važnosti u našim životima, kao i potrebu njihovog očuvanja za buduće naraštaje.

Izbornik sa osnovnim informacijama

Odabirom ovog izbornika, svaki čitatelj može saznati više o smještaju i granicama Hrvatske, strukturi stanovništva i klimatskim uvjetima, carinskim pravilima, odredbama o prometnicama, te još mnogo drugih interesantnih i korisnih činjenica o zemlji koju posjećuju.

Ovdje se može dobiti i više informacija o projektu, autorima, i ostalim važnim detaljima.

Izbornik za brzo pretraživanje

Odabirom ovog izbornika sa početne stranice, otvara se novi prozor, u koji je moguće upisati interesantan pojam, nakon čega će se izlistati sve stranice koje taj pojam sadržavaju, i jednim klikom miša je korisnik preusmjeren direktn na traženu stranicu, bez potrebe za dugim pretraživanjima svake pojedine stranice za interesantnim pojmom.
Primjerice, ukoliko u pretraživač upišemo pojam “hotel” dobit ćemo rezultat sa izlistanih 112 stranica koje sadrže riječ termin, a to su upravo stranice koje sadrže informacije o hotelima, i to po pojedinim gradovima u cijeloj Hrvatskoj.

Odabir aktivnog jezika

Odabirom ovog izbornika, svaki korisnik odabire jezik na kojem će čitati cijeli projekt, a trenutno je dostupno korištenje na Hrvatskom, Engleskom i Njemačkom jeziku.
Ppripremamo i prijevod na Bugarski, pošto smo sa Bugarskom agencijom “Detelinatours” potpisali ugovor o suradnji radi proširenja projekta na područje Bugarske, i prikaz cijele države u projektu na način na koji je prikazana i Hrvatska, te na Madžarski I Talijanski.

Osim toga, u pregovorima smo i sa nekim agencijama u Sloveniji i Italiji, pa kako se očekuje potpisivanje ugovora sa njima, cjeloviti će projekt biti preveden i na jezike tih zemalja, tako da svaki čitatelji u Europi (gdje imamo tvrtke partnere) može projekt koristiti na svom materinjem jeziku, dok će ostali korisnici (do otvaranja ureda) koristiti ga na engleskom.

Prikaz gradova i naselja

Prikaz gradova i naselja u enciklopediji se posebno pažljivo priprema, jer su gradovi u osnovi i temeljni nositelji svih bitnih informacija o raznim vrstama ponude.
Tako se na stranicama gradova nalaze:
- grb i naziv grada,
- osnovne informacije o gradu,
- mnoštvo ilustrativnih fotografija sa prikazima grada,
- detaljne servisne informacije sa svim važnim kontakt informacijama,
- godišnje kalendar kulturnih i drugih događanja,
- prikaz svih kulturnih znamenitosti,
- prikaz raznih sadržaja u gradu (ugostiteljski objekti, sakralni objekti, važne ustanove, sve druge vrste interesantnih i korisnih tvrtki i ustanova sa svim potrebnim kontakt informacijama),
- prikaz smještajnih objekata,
- Cijeli niz drugih interesantnih prikaza i opisa.

Sama distibucija enciklopedije, biti će vršena na računalnim CD Romovima, posebno prilagođenim za prikaz na svim vrstama računala, bez obzira na snagu računala ili operativni sistem.

Distribuciju se vrši putem svih stranih veleposlanstava u RH, svih turističkih zajednica i agencija u RH, svim zainteresiranim fizičkim osobama u RH, na adrese 800 turističkih agencija diljem Europe, putem većeg broja renomiranih Internet trgovina, te svim drugim zainteresiranim fizičkim osobama u svim Europskim zemljama, dok je jedna skraćena verzija postavljena na Internet radi brze i ažurne prezentacije ponude Republike Hrvatske zainteresiranim posjetiteljima diljem svijeta.

ET turistički pretraživač danas bilježi cca 20.000 posjeta mjesečno iz cijeloga svijeta.

Također, pripremaju se prezentacije projekta na svim večim sajmovima u Europi, kako bi se što više proširila dostupnost ovog projekta, koji izlazi kao godišnjak, sa uvijek ažurnim informacijama.

Također, enciklopedija je prilagođena za instalacije na info-pultove, te za upotrebu u turističkim agencijama, radi detaljnijeg informiranja o mogućim destinacijama turista, ali i za planiranje cijelog odmora, uključujući izlete, sve danas poznate i dostupne vrste turističke ponude i drugo.

  << Natrag...


 

Google
WWW Poslovni Forum

POSEBNA PONUDA ZA PODUZETNIKE
Link na brzi pregled poslovnih i internet usluga